Skip to main content

Kletsdobbelstenen

‘Kletsdobbelstenen’ stellen leerlingen in staat om met elkaar op speelse wijze woorden te leren en vaardigheid in zinsbouw te ontwikkelen. Er wordt op een unieke en creatieve manier met taal omgegaan bij het spelen en werken met de ‘Kletsdobbelstenen’. Het spreken, denken en luisteren wordt ontwikkeld, het aanleren van een tweede taal behoort tot de mogelijkheden en tot slot zijn de dobbelstenen inzetbaar bij remedial teaching en logopedie.

In tweetallen of in een klein groepje kunnen kinderen zelfstandig aan de slag.
De kletsdobbelstenen kunnen worden ingezet voor eigenlijk elk niveau binnen het (speciaal)basisonderwijs.

Het product
Het product bestaat uit 25 dobbelstenen, verpakt in een handzaam doosje, met daarbij kaartjes waarop kletssuggesties (spelopdrachten) staan beschreven. Elke dobbelsteen vertegenwoordigt een categorie waarbij iedere zijde van de dobbelsteen een pictogram binnen deze categorie bevat. Er is een grote diversiteit aan onderwerpen, zodat kinderen van verschillende groepen altijd op hun eigen niveau kunnen ‘kletsen’.

Voor de onderbouw zijn er categorieën zoals bijvoorbeeld: kleding, lievelingsdieren, fruit en lichaamsdelen. Voor de kinderen uit de bovenbouw zijn er categorieën zoals bijvoorbeeld: extreme sporten, landen en nationaliteiten, schoolvakken en tv programma’s.

Kletssuggesties (spelopdrachten)

Op handzaam geplastificeerde kaartjes kunnen kinderen spelopdrachten vinden bij het gebruik van de kletsdobbelstenen. De suggesties zijn ingedeeld naar niveau en beschrijven ook eventueel benodigde materialen en bijbehorende organisatievorm.
Er zijn 24 suggesties beschreven, u kunt denken aan bijvoorbeeld:

  • Gedichten en liedjes
  • Reclamespotje bedenken
  • Grammatica
  • Redeneren
  • Opdrachten op het gebied van het auditieve geheugen

Met de Kletsdobbelstenen zullen de kinderen enthousiast met elkaar ‘kletsen’ en hiermee gemotiveerd hun taal ontwikkelen. Wie door het kletsvirus besmet raakt, zal geïnspireerd worden om zelf nog andere kletssuggesties te bedenken. De mogelijkheden zijn bijna oneindig, dus: ‘Laat ze maar ‘Kletsen’.

Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 7442944285281
Uitvoering: speldoos A5-formaat, kleur
Jaar van uitgave: 2009
Druk: 2e druk (2016) 3e druk (2018)
Aantal pagina’s: 15 A6-formaat gelamineerde kaartjes met kletssuggesties + handleiding
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl