Skip to main content

Opleiding Intern expert leren & ontwikkelen

Vergroot je carrièreperspectief en je impact.

Opleiding Intern expert leren & ontwikkelen

De post-hbo-opleiding Intern expert leren & ontwikkelen is ontwikkeld om verandering te bewerkstelligen in jouw kijk op jezelf, in het werken in de groep en in de samenwerking met je collega’s. Met deze opleiding kun je meer impact realiseren in kwalitatief goed onderwijs en vergroot je tegelijkertijd je carrièreperspectief.

Een deelnemer over de opleiding:

“Heel leerzaam en inhoudelijk sterk. Heb er zelf heel veel aan gehad en voel me ook weer gesterkt in mijn ontwikkeling en kennis, welke gelijk toepasbaar is in de praktijk.”

14

dagdelen

224

uur (SBU) – 8 EC's

59

studenten gingen je voor

Inhoud

Onze visie op de intern expert leren & ontwikkelen

Voor wie?
  • De ambitieuze leraar
  • De (startende) bouwcoördinator, teamleider of vakspecialist
  • De ervaren leraar

Bekijk hieronder de profielen:

Deze opleiding heeft mezelf een stap verder geholpen in mijn eigen ontwikkeling. Nu hoop ik dat ik dit kan doorvoeren in de schoolontwikkeling.

Dit bieden wij:
  • Klaar binnen één jaar!
  • Op een handige locatie in het midden van het land: Utrecht.
  • Docenten die met twee voeten in de praktijk staan.
  • Directe vertaling naar eigen (team)processen en schoolbeleid.
  • Veel ruimte voor uitwisseling middels activerende werkvormen.
  • Voor de lerende, onderzoekende professional: toegang tot de digitale leeromgeving van OMJS om nieuwe inzichten met andere studenten delen en enkele uitgaven die je niet mag missen als ambitieuze en ervaren leraar.

Een deelnemer over de opleiding:

“Als leerkracht ben ik gegroeid. Ik kan nu meer beargumenteren in het team waarom we zaken wel of niet op zouden moeten pakken.”

Jouw docenten

Opleidingsdocent

Sandra Broers

Sandra is een gedreven en enthousiaste opleidingsdocent. Ze wil leraren laten ervaren hoe waardevol het is om te blijven leren. Ze vindt het een uitdaging om leraren goed onderbouwde bagage mee te geven, zodat ze deze meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Sandra is een gedreven en enthousiaste opleidingsdocent. Ze wil leraren laten ervaren hoe waardevol het is om te blijven leren. Door haar jarenlange ervaring als leraar en intern begeleider in het basisonderwijs, als opleidingsdocent in het HBO én haar achtergrond als onderwijswetenschapper is ze goed in staat praktijk met theorie en vice versa te verbinden. Ze vindt het een uitdaging om leraren goed onderbouwde bagage mee te geven, zodat ze deze meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Als opleidingsdocent bij Onderwijs Maak Je Samen wil ze leraren krachtiger maken, waardoor de kwaliteit van het onderwijs en het leren van de leerlingen worden versterkt. Wat zij het belangrijkste vindt in haar werk, is dat er nog meer bevlogen leraren worden opgeleid die een motiverende en stimulerende werking op hun leerlingen hebben.

Haar passie is bijdragen aan kwalitatief en innovatief onderwijs door samen te leren en innoveren in een professionele leergemeenschap met leraren. Sandra hanteert hierbij graag een onderzoeksmatige aanpak en een analytische, systematische houding; als leraar ‘onderzoek’ je elke dag.

Opleidingsdocent

René Litjens

Als leraar, intern begeleider en adviseur Onderwijs & Kwaliteit heeft hij de afgelopen jaren in verschillende lagen van organisaties mogen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en het onderwijs. Voor René is het steeds de uitdaging om onderwijsvernieuwingen, verbeteringen en de professionalisering van onderwijsprofessionals hand in hand te laten gaan.

Hoe veelzijdig het onderwijs kan zijn heeft René in zijn carrière aan den lijve ondervonden. Als leerkracht, intern begeleider en adviseur Onderwijs & Kwaliteit heeft hij de afgelopen jaren in verschillende lagen van organisaties mogen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en het onderwijs. Voor René is het steeds de uitdaging om onderwijsvernieuwingen, verbeteringen en de professionalisering van onderwijsprofessionals hand in hand te laten gaan. Verbondenheid, zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en plezier zijn daarin voor hem onmisbare schakels.

Zijn passie voor leren en ontwikkelen groeide in zijn tijd als leraar. De opleidingen Educational Needs en Excellente Leerkracht maakten dat deze passie de klas oversteeg. René heeft onderzoek gedaan naar de rol van intrinsieke motivatie in het leerproces van leerlingen en op welke wijze leraren dat optimaal kunnen benutten om het leerproces te versterken. René wordt enthousiast van thema’s als zelfregulatie, eigenaarschap, metacognitie en leergesprekken. Deze passen hem ook uitstekend in zijn werk.

Bij Onderwijs Maak Je Samen is René als Onderwijskundig Adviseur betrokken bij procesbegeleiding en advisering van scholen rondom het primaire proces (didactiek & pedagogiek) en als Docent voor de opleiding ‘Didactisch Specialist’.

"Als we kinderen vandaag lesgeven als gisteren, bieden we ze dan kansen voor morgen?"

Maatwerk?

Onderwijs Maak Je Samen kan alle opleidingen, studiereizen, studiedagen, trainingen en leergangen op maat aanbieden. Onze docenten en trainers zijn in staat om in overleg met de organisatie het aanbod op maat te ontwerpen en de transfer naar de eigen praktijk te realiseren.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl