Skip to main content

De OMJS Monsterreeks

GRRRRRuwelijk leerzaam

Zoek jij een manier om leerlingen op een leuke en speelse manier te prikkelen? De OMJS Monsters maken leren niet alleen leuk maar ook GRRRRRuwelijk interessant!

De OMJS Monsters zijn effectief, veelzijdig en direct toe te passen binnen de bestaande lessen en onderwerpen. De OMJS Monsters hebben een gemeenschappelijk doel: effectief het lezen, leren en bewegen leuk en interessant maken voor alle leerlingen. De OMJS Monsters bestaan (tot nu toe) uit vier monsters, maak nu kennis met ze allemaal!

Boekie de boekenverslinder
Boekie (Jr) de boekenknabbelaar
Nozie de nieuwsgierige
Bizie de beweger

Boekie de Boekenverslinder

Lezen is erg belangrijk, dat staat vast. Toch merken we dat sommige leerlingen moeilijk aan het lezen te krijgen of te houden zijn: ze hebben het leesplezier nog niet gevonden! De ideeën van Boekie, oftewel de opdrachtkaarten, geven leerlingen van groep 3 t/m 8 de kans om boeken en teksten op verschillende manieren te bekijken, hun fantasie erop los te laten, hun eigen kijk op het boek te presenteren en hierover in gesprek te gaan met anderen.

Alle opdrachten op de kaarten zijn erop gericht de kinderen op een motiverende manier uit te dagen om hun kennis en vaardigheden van de verschillende domeinen functioneel in te zetten bij het creëren van hun uitwerking en/of presentatie.

Heb je Boekie de boekenverslinder toegepast? Laat een review achter en help een ander!

Boekie (Jr) de Boekenknabbelaar

Boekie junior is het jongere broertje van Boekie de Boekenverslinder. Waar Boekie de Boekenverslinder zich richt op de groep 3 t/m 8, richt Boekie junior zich op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en groep 1-2 (of 3). Boekie junior stimuleert de totale taalvaardigheid van kinderen door in de opdrachten bewust de verschillende taal- en leesdomeinen te integreren.

Alle opdrachten op de kaarten dagen kinderen op een motiverende manier uit om hun kennis en vaardigheden van de verschillende domeinen functioneel in te zetten. De opdrachten zijn bovendien divers en lokken denkkracht en creativiteit uit.

Heb je Boekie de boekenknabbelaar toegepast? Laat een review achter en help een ander!

Nozie de Nieuwsgierige

Volgens Nozie is iedereen van nature nieuwsgierig. Nozie de nieuwsgierige helpt je daarvoor ruimte te nemen en draagt bij aan de ontwikkelen van waardevolle onderzoeks- en ontwerpvaardigheden bij leerlingen van groep 5 t/m 8. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen tot creatieve denkers en probleemoplossers. Dat is precies wat de wereld van morgen nodig heeft!

Je kunt Nozie inzetten bij alle onderwerpen die je in je klas behandelt. De leerlingen ontwikkelen met behulp van de Noziekaarten waardevolle onderzoeks- en ontwerpvaardigheden.

Heb je Nozie de nieuwsgierige toegepast? Laat een review achter en help een ander!

Bizie de Beweger

Volgens Bizie blijf je door te bewegen fit, gezond en zit je lekkerder in je vel. Door de beweegvormen van Bizie in te zetten is bewegen niet alleen leuk maar ook interessant! De beweegvormen zijn gekoppeld aan zaken die je leert op school. Het bewegen staat in deze kaartenset centraal en daarbij vind je telkens kleine doorkijkjes naar bijvoorbeeld rekenen, taal, Engels, geschiedenis. Kom lekker in beweging met elkaar!

De beweegvormen van Bizie zijn geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 8 en kunnen gemakkelijk worden aangepast naar een ander niveau of een andere inhoud.

Heb je Bizie de beweger toegepast? Laat een review achter en help een ander!

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl