Al sinds 2002 ...
Wie zijn wij en wat doen wij
Onderwijs Maak Je Samen is een ondernemend onderwijsadviesbureau. We werken met en voor organisaties in het onderwijs. We ontwikkelen en delen kennis en toepassingen met klanten en organisaties als universiteiten en hogescholen. Onderwijs Maak Je Samen is een schakel tussen theorie en praktijk ten behoeve van de verdere ontwikkeling van de professional en de organisatie waarbinnen hij/zij acteert.
Ons bestaansrecht
Ons bestaansrecht komt voort uit de wens en de opdracht van het onderwijs om zich te verbeteren en te ontwikkelen. Dit wordt met name ingegeven door maatschappelijke veranderingen en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Onderwijs Maak Je Samen streeft ernaar alle scholen in Nederland en daarbuiten te voorzien van kennis en energie om kwalitatief goed onderwijs te organiseren. Onderwijs dat wordt vormgegeven door professionele leraren (ik-kwaliteit) in een professionele onderwijsorganisatie (wij-kwaliteit), waar elk kind in staat wordt gesteld het beste in zichzelf naar boven te halen.
Onze normen, waarden en overtuigingen
Openheid, helderheid, vertrouwen en een positief kritische houding zijn belangrijke pijlers in ons dagelijks handelen. We trachten in alles wat we doen initiatiefrijk, enthousiast en inspirerend te zijn. We stellen de leraar en leidinggevende centraal met de ontwikkeling van de leerling als uiteindelijke doel.
Onze intenties en ambities
Samen streven wij naar een professionele en trotse onderwijssector. We baseren onze diensten op actualiteit en onderzoek, zowel wetenschappelijk als praktijkonderzoek. Onderwijs Maak Je Samen voorziet in de behoeften van haar klanten in beroepstrots, inspiratie en nieuwe kennis. We helpen veranderen waarbij de klant het uiteindelijk zelf kan doen.
Onze klantbeloften
Houd(en) ons scherp
Wij zijn een landelijk en internationaal opererende onderwijsorganisatie waar ontwikkelen centraal staat.
In onze diensten, producten en communicatie zijn we onderscheidend en toonaangevend en zetten we samen de landelijke koers uit.
Onze positief kritische houding zorgt voor de juiste dialoog en de gewenste ontwikkeling.
In alle aspecten waarin we de scholen ondersteunen, geven deze na verloop van tijd het veranderproces zelf vorm.
Om alles wat we doen en onze visie daarop te duidelijk hebben we onze klantbeloften geformuleerd. Hier mag je ons altijd op aanspreken.
Ons team
... op het eerste gezicht.
Na een hulpvraag van een school, vindt altijd een intake plaats waarin de vraag nader verkend en geanalyseerd wordt. Na deze verkenning kijkt zij samen met de school welke aspecten van het onderwijsleerproces versterkt kunnen worden en op welke manier de theorie het best naar de praktijk van de school vertaald kan worden. De missie, visie en kernwaarden worden samen met andere belangrijke, specifieke kenmerken van de school hierin meegenomen.
Zij gaat graag met directies/teams en individuele teamleden handelings- en opbrengstgericht aan de slag. Samen met de school draagt zij er zorg voor het onderwijsaanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat de kinderen nodig hebben, zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Het kind staat centraal. Er wordt hiervoor gekeken naar motivatie, betrokkenheid, competenties en resultaten.
Met het oog op een duurzame implementatie wordt bij voorkeur een verbinding gelegd tussen inhoud, houding en verhouding. Zo wordt de inhoud gekoppeld aan persoonlijke leer-, hulp- en ontwikkelvragen van leraren (houding) en gaat er aandacht naar het team in een lerende organisatie; actief en professioneel leren van en met elkaar (verhouding).
Het samen met de school op deze manier het (taal- lees)onderwijs verbeteren geeft haar elke keer weer energie en voldoening.
Wat zeggen scholen over haar?
‘Deskundig, up to date’
‘Critical friend’
‘Sluit goed aan bij wat het team nodig heeft’
‘Enthousiast, betrokken, gedreven’
‘Toegankelijk, een teamplayer’
‘Vasthoudend’
‘Gevoel voor humor’
Oordeel zelf. Zij komt graag ook bij jullie op school!
Ze is gefascineerd door hoe kinderen en volwassenen leren. Welke processen in de hersenen zijn hierbij betrokken en hoe ontwikkelt zich dit? Wat werkt om het leren te laten beklijven en betekenisvol te laten zijn? En wat kan gedaan worden om deze leerprocessen optimaal te ondersteunen en begeleiden? Dergelijke inzichten neemt ze mee in haar werk als trainer van het KLIJFlab, maar weet dit ook als adviseur toepasbaar te maken in de specifieke context van jouw school.
Annet werkte eerder als adjunct-directeur en coach, maar heeft met name lang voor de groep gestaan in de onderbouw van de basisschool. Haar expertise en affiniteit ligt dan ook op het gebied van het jonge kind. Daarnaast is ze thuis in vernieuwend onderwijs, verdiepend leren en effectieve didactiek.
Haar specialisaties liggen op de thema’s taal (o.a. auteur van Op woordenjacht), zorg (zorgbeleid, zorgteams, kindgesprekken) en handelingsgericht/opbrengstgericht werken. Als projectleider van het procesgerichte kindvolgsysteem Looqin, zijn welbevinden en betrokkenheid in haar werk centraal terugkerende thema’s.
In haar werk gaat ze graag samen op weg met anderen door goed te luisteren, kritische vragen te stellen en goede analyses te maken. Daarnaast zijn enthousiasme en humor twee eigenschappen van haar die zorgen voor actie en energie om mensen zo tot handelen te laten komen.
Haar kracht is om samen met anderen (leerkrachten, IB-ers, directies, ouders) op zoek te gaan naar ontwikkelkansen die passen in de specifieke praktijksituatie van de ander.
Als adviseur van Onderwijs Maak Je Samen werkt ze graag samen met jou aan het versterken van de kwaliteit van het onderwijs en de onderwijsleerprocessen van de leerlingen.
"Waarom moeilijk doen, als het ook SAMEN kan?"
Brigit heeft haar eigen pad in en rondom het onderwijs afgelegd.
Zij begon in 1998 als leraar in het basisonderwijs. Proefde in 2004 op haar tweede school aan het leidinggeven in de rol van middenmanager. En dat smaakte haar naar meer!
Vanaf 2006 heeft zij als schoolleider van één en soms meerdere scholen tegelijk gewerkt. Leidinggeven aan onderwijs- en organisatieverandering en daarbij teams en scholen laten schitteren is haar expertise. Ze heeft de laatste school waar ze leiding aan heeft gegeven getransformeerd naar vernieuwend onderwijs op een nieuwe locatie. Vanaf 2014 is zij bovenschools gaan werken als senior-beleidsmedewerker onderwijskwaliteit en onderwijsontwikkeling, leidde ze een complex innovatieproject binnen de opleidingsscholen uit de regio en werd zij door haar bestuur uitgeleend aan Fontys om les te geven in de Master Leadership in Education en de opleiding vakbekwaam schoolleider van Magistrum. Zelf heeft zij in deze tijd ook haar master in onderwijsmanagement (MME) gehaald bij TIAS aan de universiteit van Tilburg.
Sinds 2017 werkt Brigit als zelfstandig leiderschapsdocent en heeft zij diverse leergangen ontworpen. Ze coacht en begeleidt leidinggevenden in het onderwijs, maar ook daarbuiten. Leidinggeven is vooral leidinggeven aan jezelf, vindt zij en de sector waarin je dat doet maakt niet zo veel verschil.
Zij heeft het proces van gespreid leiderschap onderzocht en hier over gepubliceerd. Ze weet als geen ander hoe je een lerende organisatie neerzet en de expertise en diversiteit in een team kunt laten opbloeien. Daarnaast leidt zij projecten in Nederland en in de Cariben voor opdrachtgevers als de PO-Raad/NRO en OCW/RCN. Brigit is ten slotte nog verbonden aan een onderwijsstichting vanuit haar rol als toezichthouder. Ze heeft zo’n beetje alle stoelen in het onderwijs wel ervaren. Toch vindt ze leraar zijn in haar favoriete onderwerpen leiderschap en organisatieontwikkeling wel de allermooiste combinatie van al haar ervaringen.
Bij Onderwijs Maak je Samen zie je haar expertise terug in de meerdere rollen. Als kerndocent van de schoolleidersopleidingen, begeleider en ontwikkelaar van leertrajecten voor (aanstaande) schoolleiders en als kwartiermaker van het leiderschapscentrum.
Vier dagen in de week is zij een van de drijvende krachten van het secretariaat. Veelal tref je haar wanneer je ons belt; ze staat altijd voor je klaar.
Met zijn achtergrond als Industrieel Ontwerper kijkt hij met een andere bril naar onderwijs en binnen Onderwijs Maak Je Samen houdt hij zich dan ook als software-ontwikkelaar en trainer/adviseur bezig met de ontwikkeling van (digitale) producten, begeleidt hij scholen/besturen op het gebied van communicatie en ICT en is hij docent binnen de OMJS-academie op thema's zoals maatschappelijk ondernemerschap, ICT beleid en authentieke communicatie.
Binnen het team van kindvolgsysteem Looqin is zij het aanspreekpunt voor nieuwe contacten. Voor vragen over Looqin, informatie en implementatiebijeenkomsten kun je bij haar terecht.
In haar werk in het onderwijs en als teamcoach ondervond Evita de kracht van tekenen tijdens een uitleg. Vanuit deze interesse heeft ze diverse masterclasses en workshops ‘Zakelijk tekenen’ gevolgd en de vertaling naar de onderwijspraktijk gemaakt. In de Academy van Onderwijs Maak Je Samen verzorgt ze trainingen voor onderwijsprofessionals hoe je tekenen als didactisch middel kunt inzetten.
"Kijken naar kinderen geeft energie. Door als team te werken aan welbevinden en betrokkenheid haal je elke dag het beste uit jezelf en de kinderen."
Evke is een doener en graag praktisch aan de slag. Haar oude dijkwoning wordt grondig verbouwd waarbij ze zelf graag actief meehelpt. Leren door te doen!
Een enthousiaste duizendpoot die van actie en afwisseling houdt en daarmee een bijdrage levert aan de veelzijdigheid van Onderwijs Maak Je Samen.
In zijn vrije tijd is Gregory vaak met voetbal bezig. Zijn het niet zijn eigen trainingen, wedstrijden of zaalwedstrijden, dan zijn het de voetbalwedstrijden op tv.
"De punten moeten dáár op de i gezet worden, waar ze horen" - Johan Cruijf
In zijn jaren als docent heeft hij ook gewerkt als auteur van educatieve uitgaven. Naast zijn ervaringen in het voortgezet onderwijs was Hans ook enkele jaren bestuursvoorzitter in het primair onderwijs en is daarnaast ook interim-directeur binnen het VO.
Onderwijsontwikkeling vraagt vooral om organisatie- en cultuurverandering binnen de school. Docenten moeten worden gecoacht en uitgedaagd om te komen tot wezenlijke veranderingen. Zij kunnen het verschil maken in hun contact met de leerlingen. Dergelijke veranderingen vragen om helder en inspirerend leiderschap. Hans doorgrondt de organisatie snel en kan vanuit die analyse komen met heldere adviezen voor kwaliteitsverbetering. Door zijn authentieke stijl van werken weet Hans mensen in beweging te krijgen om zich open te stellen voor ontwikkeling.
"De oplossing ligt altijd in de relatie."
De focus in haar werk ligt bij een goede basis, waar er vanuit synergie en relatie samen een verandering in gang gezet kan worden. Ilse heeft in haar werk aandacht voor een goede dynamiek in de klas, een professionele leercultuur in een schoolteam, de interactie met kinderen en ouders, het samenwerken tussen kinderen. Door goed te luisteren en te verbinden lukt het om te focussen op haalbare doelen voor het kind, voor jou als leerkracht of voor jullie als schoolteam. Werken aan goed onderwijs doe je samen!
Haar expertises liggen op het gebied van taal/lezen (alle domeinen), effectieve instructie, denken en reflecteren vanuit (ik)doelen, kindgesprekken, groepsdynamiek, coöperatief leren, coöperatief vergaderen, handelingsgericht werken.
Anderen omschrijven Ilse als deskundig en betrokken. Zij is authentiek en heel toegankelijk. Met haar enthousiasme en focus op het primaire proces weet zij goed de vertaalslag naar de praktijk te maken. Ze heeft een goed analytisch vermogen en overview op het gehele proces. Ze luistert goed, is een ‘critical friend’ en heeft voortdurend aandacht voor reflectie op doelen. Ze hoort en ziet de ander en zet je vanuit eigen kracht en talent in beweging. De school doet het samen, maar hoeft het niet alleen te doen.
"Wat je in anderen wilt ontsteken, moet in jezelf branden."
De laatste jaren in de zorg voor diegenen die in mindere mate in staat waren voor zichzelf te zorgen.
Haar gastvrijheid zet ze sinds 2018 in bij Onderwijs Maak Je Samen om menig collega, cursist, student en klant een prettige leer- en werkplek te bieden.
Ine is op kantoor als er trainingen, opleidingen of andere evenementen plaatsvinden in ons gebouw. Ze zorgt er graag voor dat je niets te kort komt!
Naast haar werkzaamheden bij Onderwijs Maak Je Samen werkt Ine landelijk voor de PO-raad binnen het project Goed worden, goed blijven. Waarin zij scholen begeleid om de basis weer op orde te krijgen.
"Ieder kind verdient begeleiding op maat, zo ook hun begeleiders binnen de school. Samen maken we onderwijs voor ieder kind."
"If opportunity doesn't knock, make a door." - Milton Berle
Zij begon haar carrière als leraar, werd daarna intern begeleider en vervolgde haar loopbaan als directeur in zowel het reguliere als in het speciaal onderwijs.
De afgelopen 5 jaar werkte zij als onderwijs adviseur voor PO, S(B)O en VSO scholen.
Haar missie: leraren weer laten ervaren hoe mooi het vak van leerkracht is!
Met haar energie en enthousiasme motiveert en inspireert zij onderwijs professionals om het beste uit zichzelf, de organisatie en de leerlingen te halen!
Ivonne focust als adviseur en gedragsspecialist graag op het brede proces, van leerkrachtvaardigheden tot kwaliteitszorg.
Ze is vanuit haar expertise en ervaring in staat om onderwijsvraagstukken vanuit diverse invalshoeken te benaderen, en heeft aandacht voor het gehele proces, van beleid tot praktijk!
“Change is about interrupting the habits and patterns that no longer serve us” - Dr. Edith Eger
Dagelijks draagt ze zorg voor de volledige instroom van orders en de afwikkeling daarvan.
Samen met Lyan is ze verantwoordelijk voor de volledige financiële administratie van onze organisatie.
Janne-Marie heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is daardoor één van de onmisbare schakels op ons kantoor.
Daarnaast is Janneke opgeleid tot ECHA specialist in Gifted Education. Aan de Radboud Universiteit, maar ook door het bouwen en ontwikkelen van vernieuwend onderwijs, heeft zij geleerd de vertaling van wetenschappelijke aanpakken concreet te vertalen naar de praktijk van het dagelijkse onderwijs. Daarin neemt zij leerkrachten mee met haar enthousiasme en positieve instelling.
Ze is enorm gemotiveerd om leerkrachten uit te dagen, het beste uit hun leerlingen te halen in het dagelijkse onderwijs. Het uitgangspunt is om steeds weer samen te kijken naar de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerlingen én hun leerkrachten. Vanuit de gedachte “je kunt niet leren wat je al weet” zal zij steeds de differentiatie toepassen zodat leren voor iedereen uitdagend is.
Janneke heeft met name gewerkt als leerkracht, maar ook als unitleider en hoogbegaafdheidsspecialist. Daarnaast heeft zij een integraal verrijkingsaanbod ontwikkeld voor het primair onderwijs. Naast haar expertise op hoogbegaafdheid, heeft zij ook ervaring met kindgesprekken, formatief evalueren, onderzoekend leren, vernieuwend onderwijs, NT2, woordenschat en (begrijpend) lezen.
Jeroen weet als geen ander hoe belangrijk focus en concentratie is; werken aan het beste leerlingvolgsysteem van Nederland vraag samenwerking en toewijding. Juist daarom hecht Jeroen veel waarde aan afstemming en samenwerking met zijn collega’s.
"However difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at." - Stephen Hawking
Binnen Onderwijs Maak Je Samen is Job eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie en geeft hij leiding aan het team.
Daarnaast vervult Job geregeld de rol van dagvoorzitter op congressen en evenementen en spreekt hij op diverse gelegenheden over thema’s als ondernemerschap en bevlogenheid. Hij is voorzitter van de Stichting Nationale Onderwijsweek.
Als organisator, doener, creatieve en snelle denker wordt Job geregeld betrokken in (landelijke) projecten gericht op onderwijs(verbetering).
Tijdens haar studie heeft Kim een grootschalig project uitgevoerd voor de NTR, waarvoor zij in samenwerking met Het Klokhuis een lesprogramma heeft ontwikkeld vanuit het principe van onderzoekend en ontwerpend leren.
Door haar brede achtergrondkennis en ervaringen in het praktijkgericht werken vanuit wetenschappelijke theorieën onderschrijft Kim het belang van het koppelen van theorie aan praktijk. Zij kent de overtuiging dat dit bijdraagt aan een goede basis voor het creëren van een optimale leersituatie voor zowel leraren als leerlingen, waarbij een sterk pedagogisch-didactisch klimaat voorop staat.
Kim is consciëntieus, enthousiast en door haar eigen ervaringen vanuit de dagelijkse praktijk weet ze waar ze over praat. Haar doel is goed aan te sluiten bij de wensen in het onderwijs en met nieuwe inzichten te inspireren om tot vernieuwing of verandering te komen.
Haar expertisegebieden zijn: kindgesprekken, zelfregulerend leren en eigenaarschap, verdiepend leren, onderzoekend en ontwerpend leren en de post-hbo-opleiding Intern Begeleider.
Deze uitspraak past volledig binnen haar visie over het onderwijs. Vanaf het moment dat ze begon aan de lerarenopleiding werd Kimberly geboeid en geprikkeld door nieuwe inzichten en ontwikkelingen binnen het onderwijs.
Om zichzelf verder te verdiepen in het onderwijs is ze de opleiding tot remedial teacher gaan volgen. Tijdens deze opleiding heeft Kimberly onderzoek gedaan naar interventies voor het realiseren van effectieve rekeninstructie voor kinderen met specifieke didactische onderwijsbehoeften. Daaropvolgend is ze later de opleiding tot rekenspecialist gaan volgen.
Naast haar rol als onderwijsadviseur volgt Kimberly ook de opleiding onderwijswetenschappen.
Na een aantal jaren ervaring als leraar binnen het reguliere onderwijs is ze nu graag bezig met het meedenken over en het realiseren van (nieuwe) onderwijsontwikkelingen binnen scholen.
Haar doel is van onderwijs een belevenis te maken waarbij leerlingen intrinsiek gemotiveerd zijn en meer autonoom kunnen en mogen zijn in hun eigen individuele leerproces. Daarnaast vindt Kimberly het welzijn en de competenties van leraren en docenten erg belangrijk. Deze zijn voorwaardelijk voor het realiseren van goed onderwijs.
Deze uitspraak past volledig bij Linda’s visie op onderwijs.
Al vanaf jonge leeftijd is ze geboeid door het onderwijs. Na het volgen van de academische lerarenopleiding voor het primair onderwijs, is haar interesse in onderwijsontwikkeling alleen maar toegenomen. Diverse sprekers hebben haar weten te prikkelen en nieuwe inzichten opgeleverd, die ze ook maar al te graag toepast (en test) in de praktijk.
Haar doel is om theoretische inzichten te bundelen en een concrete vertaalslag te maken naar de praktijk. Om zichzelf meer te verdiepen in het onderwijs volgt zij, naast haar rol als onderwijsadviseur, ook de opleiding onderwijswetenschappen. Binnen OMJS zal zij zich richten op thema’s als het voeren van kindgesprekken, zelfregulatie en formatief handelen.
Na enkele jaren ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, is ze nu graag bezig met het meedenken over onderwijsontwikkeling en -innovatie. Haar doel is om een leeromgeving te creëren waarbij leerlingen optimaal tot leren komen en er ruimte is voor autonomie van de leerling. Daarnaast wil ze graag leerkrachten begeleiden, want; de leerkracht maakt het verschil!
Als schoolleider heeft Lucille op diverse basisscholen gewerkt en veel ervaring opgedaan in het aanjagen van processen om te komen tot verbetering van het onderwijs.
In haar werk is ze gericht op onderwijsvernieuwing. Hierin werkt ze doelgericht en maakt strategische keuzes. Thema’s waar ze zich de afgelopen jaren mee bezig heeft gehouden zijn: IKC ontwikkeling, gepersonaliseerd leren, onderwijs ontwerpen, werken vanuit leerlijnen, inrichten rijke leeromgeving .
Ze is gestart als leerkracht van groep 1/2 en kreeg daardoor een voorliefde voor de ontwikkeling van het jonge kind.
Ze weet teams te inspireren en houdt ervan om met nieuwe ideeën te komen en vernieuwing te stimuleren. Ze gaat met teams op zoek naar ontwikkelkansen die passen bij de praktijk binnen de organisatie.
Werkend vanuit visie stimuleert ze de onderlinge samenwerking binnen een team met als doel iets nieuws en blijvends op te bouwen ten dienste van het kind. Immers zijn zij de toekomst van de wereld en zitten vandaag in de klas.
Wat anderen over haar zeggen: positief, gedreven, doortastend, verbindingen zien en maken, lef, analyseren, snel schakelen en ondernemend.
"Laat kinderen leren voor het leven."
"Faith is taking the first step even when you can’t see the whole staircase."
In haar werk is Lyan zeer plichtsgetrouw, doortastend en nauwkeurig. Mede daardoor is ze één van de drijvende krachten op kantoor.
Margje is een onderwijsmens in hart en nieren en kent het vak vanuit alle kanten. Zij is begonnen in 1997 als leerkracht en heeft daarna als intern begeleider en onderwijskundig leider met een kleine dorpsschool een veranderingsproces vormgegeven dat geleid heeft tot een onderwijsprijs. Vanuit deze passie en expertise is zij de jaren daarna als ondernemer en onderwijsadviseur op scholen en bij besturen betrokken geweest bij het verbeteren en veranderen van onderwijsprocessen. Margje richt zich op onderwijskwaliteit, schoolontwikkeling en teamcultuur. Want als teams trots zijn op hun vak en hun school dan gebeuren de mooiste dingen!
Sinds 2014 is Margje actief als schoolleider. De combinatie van de dagelijkse praktijk en de rol als procesbegeleider op andere scholen en besturen, heeft zij als erg krachtig ervaren. Zij weet als geen ander hoe de dagelijkse praktijk een school onder druk kan zetten wat betreft schoolontwikkelingen. En zij weet uit ervaring hoe essentieel deze schoolontwikkelingen zijn en blijven voor het primaire proces.
In 2017 heeft Margje haar master onderwijsmanagement (MME) behaald bij Tias aan de universiteit van Tilburg. Omdat Margje sterk is in projectmatig werken heeft zij in 2018 de keus gemaakt om als interim directeur te gaan werken. In die rol komen schoolontwikkelingen, onderwijskwaliteit en teamcultuur steeds in andere situaties, met andere vraagstukken voorbij. Zo heeft zij op diverse scholen o.a. cultuurvraagstukken aangepakt, onderwijskundige ontwikkelingen ingezet en kwaliteit van (zeer) zwak naar voldoende gebracht.
De passie en gedrevenheid die Margje heeft voor het onderwijs en leiderschap in dit vak, wil zij graag delen met een nieuwe generatie trotse schoolleiders. Margje zet mensen graag aan tot denken, geeft praktische handvatten en neemt schoolleiders mee in de ontwikkeling naar toekomstbewustzijn en duurzame ontwikkeling. Schoolleiders maken het verschil en doen er toe!
Bij Onderwijs Maak Je Samen zie je haar expertise terug in het leiderschapscentrum. Als kerndocent van de schoolleidersopleidingen en begeleider en ontwikkelaar van leertrajecten voor (aanstaande) schoolleiders.
Het belang van de voorwaarden om tot leren te komen zorgde ervoor dat ze zich ging specialiseren in gedrag en coaching van leerkrachten. Een sterk pedagogisch klimaat als basis om te kunnen groeien. In haar werk gaat ze graag op zoek naar het waarom, met welk doel doen we iets en wat willen we ermee bereiken.
Haar brede expertise in het onderwijs en haar kennis op het gebied van gedrag, coaching en kwaliteitszorg zet ze als adviseur in om mee te kijken naar het gehele proces in de school.
Daarnaast maakt Marieke deel uit van het expert team Rekenen binnen OMJS en kan hierin scholen ook op inhoud adviseren.
Haar toegankelijkheid, enthousiasme en creativiteit nemen je op een prettige manier mee terwijl ze samen met de school doelgericht aan ontwikkeling werkt.
Nadat Mark na vier jaar stopte met zijn eigen bedrijf begon hij als vormgever bij OMJS. In zijn loopbaan heeft hij veel toonaangevende stijlen neergezet. Denk bijvoorbeeld aan de inmiddels befaamde 'witte boeken van OMJS' (de leiderschapsreeks), de 5 minuten reeks en natuurlijk de huidige website en huisstijl van Onderwijs Maak Je Samen.
In zijn vrije tijd is hij een hardloper, (verre) reiziger, heeft bijna altijd een camera vast, en kan hij niet zonder muziek (tijdens werktijd overigens ook niet).
In haar rol als unitleider advies & procesbegeleiding werkt ze nauw samen met ons enthousiaste team van adviseurs om onderwijsorganisaties en professionals op maat gemaakte kennis en ondersteuning te bieden. Of het nu gaat om curriculumontwikkeling, professionele ontwikkeling van leraren of het optimaliseren van onderwijsprocessen, haar doel is om scholen te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun doelen.
Als uitgever draagt ze de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van literatuur en leermiddelen van de hoogste kwaliteit. Bij Uitgeverij OMJS geloven we dat leren boeiend en inspirerend moet zijn of je nu leerling of leraar bent. Martine is vastbesloten ervoor te zorgen dat onze producten dit weerspiegelen. Samen met auteurs, vormgever en redactie streeft ze ernaar om inspirerende en praktijkgerichte leermiddelen te creëren die het leer-, ontwikkel- of veranderproces verrijken.
Marketing, communicatie en vormgeving; hij voelt zich bij alle onderdelen thuis, vandaar dat een magisch woord als ‘allround’ hem het beste omschrijft. Merijn vliegt binnen OMJS van hot naar her om binnen alle facetten zijn werk uit te voeren en om een ondersteunende factor te zijn. Er is een grote kans dat je zijn werk op de een of andere manier zult terugzien.
In zijn vrije tijd is hij regelmatig in de sportschool te vinden, bezoekt hij graag een festival en drinkt hij op zijn tijd een speciaalbiertje.
Ze is destijds begonnen als leraar in het speciaal onderwijs. Hier kan je niet anders dan werken vanuit je hart. Oprechte verbinding maken met jezelf en de ander is hierin essentieel.
Op dit moment begeleidt ze teams en organisaties waarin ze vanuit een gedragen visie vorm en inhoud geeft aan de kwaliteit, het proces en cultuur van een organisatie. Hierin neemt ze haar jarenlange ervaring mee als schoolleider binnen verschillende organisaties.
Tevens is ze creatief, kan teams weer laten vliegen en pakt door. In complexe situaties weet zij helderheid en duidelijkheid te scheppen. Ze haalt het potentieel uit eenieder weer naar boven om zo te bouwen aan een krachtige organisatie. Met als enige uitgangspunt dat kinderen verdienen waar ze recht op hebben. Kortom gericht op de ontwikkeling van de organisatie en het individu.
Typerende kenmerken zijn haar ondernemende blik, haar lef, daadkracht en haar vrolijkheid en dit vol passie en energie!
Ze staat niet alleen klaar voor jou, maar draagt ook bij in de ondersteuning van onze adviseurs en docenten. Levering van printwerk, werkmaterialen of producten, Monika zorgt ervoor dat het op tijd geleverd wordt.
Direct na zijn studie is Niels bij ONS in dienst getreden. Binnen het team was Niels verantwoordelijk voor de realisatie van verschillende apps. Op dit moment is Niels onderdeel van het team dat werkt aan kindvolgsysteem Looqin.
"Stay hungry, stay foolish." - Steve Jobs
Na zijn studie is Pieter bij Onderwijs Maak Je Samen gebleven om verder te werken binnen het Looqin team.
"First, think. Second, dream. Third, believe. And finally, dare." - Walt Disney
Zijn passie voor leren en ontwikkelen groeide in zijn tijd als leraar. De opleidingen Educational Needs en Excellente Leerkracht maakten dat deze passie de klas oversteeg. René heeft onderzoek gedaan naar de rol van intrinsieke motivatie in het leerproces van leerlingen en op welke wijze leraren dat optimaal kunnen benutten om het leerproces te versterken. René wordt enthousiast van thema’s als zelfregulatie, eigenaarschap, metacognitie en leergesprekken. Deze passen hem ook uitstekend in zijn werk.
Bij Onderwijs Maak Je Samen is René als Onderwijskundig Adviseur betrokken bij procesbegeleiding en advisering van scholen rondom het primaire proces (didactiek & pedagogiek) en als Docent voor de opleiding ‘Didactisch Specialist’.
"Als we kinderen vandaag lesgeven als gisteren, bieden we ze dan kansen voor morgen?"
Als opleidingsdocent bij Onderwijs Maak Je Samen wil ze leraren krachtiger maken, waardoor de kwaliteit van het onderwijs en het leren van de leerlingen worden versterkt. Wat zij het belangrijkste vindt in haar werk, is dat er nog meer bevlogen leraren worden opgeleid die een motiverende en stimulerende werking op hun leerlingen hebben.
Haar passie is bijdragen aan kwalitatief en innovatief onderwijs door samen te leren en innoveren in een professionele leergemeenschap met leraren. Sandra hanteert hierbij graag een onderzoeksmatige aanpak en een analytische, systematische houding; als leraar ‘onderzoek’ je elke dag.
In zijn tijd bij Onderwijs Maak Je Samen heeft Teun zich daarnaast beziggehouden met projectmanagement. Hij liet hier zien hoe je het beste haalt uit professionals met een diverse achtergrond, en hun krachten bundelt tot de ontwikkeling van voor het onderwijs-relevantie applicaties. Teun ontwikkelde hierin kwaliteit op het gebied van organisatie, analyse en verbinden van expertise.
Bij Onderwijs Maak Je Samen is Teun als Onderwijskundig Adviseur betrokken bij procesbegeleiding en advisering van scholen rondom de thema’s leerlingvolg- en toetsbeleid, data-analyse, digitale geletterdheid en burgerschap.
Onze merken
Dat heb je misschien al gemerkt
Onze kwaliteit
We garanderen onze kwaliteit
Wij nemen kwaliteit bij Onderwijs Maak Je Samen erg serieus. We zijn trots op het werk dat we doen en de producten die we leveren en dat willen we kunnen blijven. We vinden kwaliteit niet alleen belangrijk; we garanderen deze ook.