Skip to main content

Opleiding Specialist Jonge Kind

Klaar voor een nieuwe manier van lesgeven?

Opleiding Specialist Jonge Kind

Het onderwijs aan kleuters vraagt om een specifieke manier van ‘lesgeven’ aangezien je te maken hebt met ontwikkelingslijnen en (nog) geen leerlijnen. Onderwijs bieden aan een kleuter is daardoor echt een vak apart. Deze opleiding biedt jou de kennis over de specifieke ontwikkeling van de kleuter, laat je ervaren hoe je dat vertaalt naar aanbod en levert de tools om samen met collega’s tot kleuterbeleid te komen.

Een deelnemer over de opleiding:

“De opleiding past en sluit 100% aan op de voorinformatie en mijn verwachtingen en zelfs meer dan dat; heel veel inspiratie, nieuwe inzichten, informatie en echt volledig op de kleutergroep gericht; erg fijn. De nodige theorie maar vooral ook heel veel praktijk.”

13

dagdelen

128

uur (SBU)

63

studenten gingen je voor

Inhoud

Onze visie op het jonge kind

Deze opleiding is erkend door CPION als registeropleiding SPEN (Stichting Permanente Educatie Nederland).

Dit bieden wij:
  • Een uniek locatie (in regio Eindhoven, namelijk) Helmond.
  • Een unieke locatie (centraal in het land, namelijk) Utrecht.
  • Docent die met twee voeten in de praktijk staan.
  • Directe vertaling naar eigen (team)processen en schoolbeleid.
  • Veel ruimte voor uitwisseling middels activerende werkvormen.
  • Voor de lerende, onderzoekende professional: toegang tot de digitale leeromgeving van OMJS om nieuwe inzichten met andere studenten delen en enkele uitgaven die je niet mag missen als leraar.

Jouw docenten

Opleidingsdocent

Lucille Keursten

Met veel bevlogenheid en enthousiasme heeft Lucille Keursten ruim 30 jaar gewerkt in het basisonderwijs waarvan 20 jaar als directeur en meerscholen directeur. Daarnaast heeft ze meerdere interim-opdrachten uitgevoerd.

Met veel bevlogenheid en enthousiasme heeft Lucille Keursten ruim 30 jaar gewerkt in het basisonderwijs waarvan 20 jaar als directeur en meerscholen directeur. Daarnaast heeft ze meerdere interim-opdrachten uitgevoerd.

Als schoolleider heeft Lucille op diverse basisscholen gewerkt en veel ervaring opgedaan in het aanjagen van processen om te komen tot verbetering van het onderwijs.

In haar werk is ze gericht op onderwijsvernieuwing. Hierin werkt ze doelgericht en maakt strategische keuzes. Thema’s waar ze zich de afgelopen jaren mee bezig heeft gehouden zijn: IKC ontwikkeling, gepersonaliseerd leren, onderwijs ontwerpen, werken vanuit leerlijnen, inrichten rijke leeromgeving .

Ze is gestart als leerkracht van groep 1/2 en kreeg daardoor een voorliefde voor de ontwikkeling van het jonge kind.

Ze weet teams te inspireren en houdt ervan om met nieuwe ideeën te komen en vernieuwing te stimuleren. Ze gaat met teams op zoek naar ontwikkelkansen die passen bij de praktijk binnen de organisatie.

Werkend vanuit visie stimuleert ze de onderlinge samenwerking binnen een team met als doel iets nieuws en blijvends op te bouwen ten dienste van het kind. Immers zijn zij de toekomst van de wereld en zitten vandaag in de klas.

Wat anderen over haar zeggen: positief, gedreven, doortastend, verbindingen zien en maken, lef, analyseren, snel schakelen en ondernemend.

"Laat kinderen leren voor het leven."

"Faith is taking the first step even when you can’t see the whole staircase."

Vragen? Neem contact op met Lucille.

Opleidingsdocent

Annet Jongen

Door haar jarenlange ervaring in het primair onderwijs, gecombineerd met een masteropleiding Onderwijswetenschappen heeft Annet een brede basis aan kennis en vaardigheden om uit te putten wanneer zij onderwijsprofessionals begeleidt in hun ontwikkeling.

Door haar jarenlange ervaring in het primair onderwijs, gecombineerd met een masteropleiding Onderwijswetenschappen heeft Annet een brede basis aan kennis en vaardigheden om uit te putten wanneer zij onderwijsprofessionals begeleidt in hun ontwikkeling. Vanuit deze achtergrond werkt Annet graag met theoretisch onderbouwde aanpakken en weet daarin praktische en aansprekende vertalingen te maken naar de praktijk van het onderwijs.

Ze is gefascineerd door hoe kinderen en volwassenen leren. Welke processen in de hersenen zijn hierbij betrokken en hoe ontwikkelt zich dit? Wat werkt om het leren te laten beklijven en betekenisvol te laten zijn? En wat kan gedaan worden om deze leerprocessen optimaal te ondersteunen en begeleiden? Dergelijke inzichten neemt ze mee in haar werk als trainer van het KLIJFlab, maar weet dit ook als adviseur toepasbaar te maken in de specifieke context van jouw school.

Annet werkte eerder als adjunct-directeur en coach, maar heeft met name lang voor de groep gestaan in de onderbouw van de basisschool. Haar expertise en affiniteit ligt dan ook op het gebied van het jonge kind. Daarnaast is ze thuis in vernieuwend onderwijs, verdiepend leren en effectieve didactiek.

Vragen? Neem contact op met Annet.

Maatwerk?

Onderwijs Maak Je Samen kan alle opleidingen, studiereizen, studiedagen, trainingen en leergangen op maat aanbieden. Onze docenten en trainers zijn in staat om in overleg met de organisatie het aanbod op maat te ontwerpen en de transfer naar de eigen praktijk te realiseren.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl