Skip to main content

Creëer een positieve mindset en investeer in jouw loopbaan!

OMJS biedt in het nieuwe jaar weer verschillende opleidingen aan! Welke past bij jou?

Aan het begin van het nieuwe jaar staan we traditioneel stil bij hoe het anders of beter kan.

Ga je een opleiding volgen die je al een tijdje op het oog hebt? Of wil je samen met jouw collega’s toch echt mee met die ene studiereis? Twijfel niet en ga het doen. En ‘het’ is in dit geval wat dan ook! Dit moet je doen om deze goede professionele voornemens waar te maken.

Wat kan ik dit jaar wel doen?

Vraag jezelf af: ‘Wat kan ik dit jaar wel doen?’ in plaats van je afvragen waarom je iets niet kunt doen. Zeg jij te vaak “Ja, maar….”? Dan wordt het tijd om daar “Ja en…” voor in de plaats te gaan zetten. Probeer minder vaak beren op de weg te zien en bekijk het eens van de andere kant. Omdenken! Download de posters ideakeepers en ideakillers en hang ze bijvoorbeeld op in de teamkamer.

Onderschat nooit de kracht van oefening

‘Waarom zou ik nu nog een cursus of een opleiding gaan volgen? Daar is het toch al te laat voor?’ Nee, alles is mogelijk zolang je het jezelf de tijd geeft. Oefening baart kunst! Van leren en oefenen word je beter en bereik je een hoger niveau, ook in jouw loopbaan.

Wees niet huiverig!

Lukt mij dat wel? Ga ik het eindresultaat wel behalen? We maken ons regelmatig te druk waardoor we vaak niet eens beginnen. En dat is jammer! Ga die ene uitdaging aan en kijk wat er gebeurt, want wanneer je ergens niet aan begint, gaat het sowieso niet lukken. Een positieve mindset brengt al heel wat motivatie met zich mee!

Niemand doet alles tegelijk

Welke goede voornemens vind je nu echt belangrijk? Zoek dan eens uit en neem niet teveel hooi op je vork. Bedenk wat je echt dit jaar wilt bereiken en neem daar de tijd voor. Want je kunt alles leren zolang je er tijd en aandacht in stopt.  Focus op hetgeen waar je beter in wilt worden!

Het nemen van initiatief

Het leren van iets nieuws is uitdagend en interessant! Competenties blijven ontwikkelen voor een functie of voor je loopbaan wordt steeds belangrijker. Maar de start van het waarmaken van deze professionele voornemens is initiatief nemen. Dat is de eerste stap in de goede richting. Het is vaak lastig om na te denken over het onbekende. Wat gaat deze opleiding mij brengen? Dat is de reden waarom we vaak meer tijd besteden aan nadenken over wat we willen dan met het uitvoeren van oplossingen en acties. Wie initiatief zaait, zal verandering oogsten!

Vrij bewerkt, bron: Sam Postma

OMJS biedt in het nieuwe jaar weer verschillende opleidingen aan! Welke past bij jou? Bekijk de mogelijkheden in de OMJS Academie.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl