Skip to main content

Koning Bizie

Speciaal voor koningsdag geven wij een koninklijke Bizie-kaart cadeau: Koning Bizie!

Tijdsduur:

15-30 minuten

Wat heb je nodig?

3 of 4 trefballen, 4 pylonnen, verschillende kleuren lintjes, kast

In elke hoek van de ruimte staat een pylon met lintjes van eenzelfde kleur. Er zijn dus vier kleuren in het spel. Alle leerlingen spelen voor zichzelf. Er zijn drie of vier trefballen in het spel. Wanneer je iemand afgooit met de bal, mag je een lintje omdoen van een kleur naar keuze. Word je afgegooid, dan leg je een lintje terug, maar mag je mee blijven doen. Heb je alle kleurtjes verzameld? Dan klim je op de kast en roep je ‘Ik ben koning Bizie!’. Let tijdens dit spel goed op elkaar: probeer de leerlingen af te gooien die al meerdere lintjes hebben. Wie klimt als eerste op de kast en wint het spel?

Regels:

  • Je mag niet lopen met de bal.
  • Heb je alle kleuren verzameld, ben je op weg naar de kast en word je afgegooid? Dan moet je al je lintjes inleveren.

Leeractiviteit

Onderbouw

Bij elke pylon liggen verschillende lintjes en andere kleine voorwerpen. Deze voorwerpen hebben allemaal een kleur. De bedoeling van het spel is dat je zoveel mogelijk voorwerpen verzamelt. Als je een voorwerp pakt, moet je de kleur van dit voorwerp in het Engels roepen. Heb je minimaal vier verschillende voorwerpen verzameld, dan mag je naar de kast rennen en ‘koning Bizie’ roepen.

Variaties Het aantal loopt op van vier, vijf, zes tot zeven voorwerpen. In plaats van kleuren kun je namen van de voorwerpen in het Engels roepen.

Hoe zou het zijn als …

… elk lintje vervangen wordt door een post-it met Engelse woorden? De bedoeling is dat je zoveel mogelijk post-its verzamelt. Kun je van de verzamelde Engelse woorden een goede zin van minimaal vier woorden maken? Dan mag je naar de kast lopen en ‘koning Bizie’ roepen.

Bizie de beweger

40 ideeën die de beweging stimuleren

Het positieve effect van bewegen op school heeft geleid tot het ontwikkelen van een praktische tool voor het onderwijs – Bizie de Beweger. Een verzameling direct in te zetten beweegvormen met daarbij een suggestie voor het integreren van een leerdoel of leerinhoud. Zo is er altijd wel een reden om te bewegen. Stilzitten is met Bizie in je buurt geen optie!

Je kunt Bizie inzetten bij alle onderwerpen die je in je klas behandelt. De leerlingen gaan met behulp van de Biziekaarten op een actieve manier met de leerinhoud of leerdoel aan de slag. Daarvoor staat telkens een prikkelende suggesties op elke kaart!

De opdrachten op de kaarten zijn geschikt voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar en kunnen gemakkelijk worden aangepast naar een ander niveau of een andere inhoud.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl