Skip to main content

CurriculumKit HO

Na het succes van de 'CurriculumKit' komt Uitgeverij OMJS in samenwerking met Vernieuwenderwijs met de 'CurriculumKit HO'.

CurriculumKit is een leuk en praktisch kaartspel om samen met je team of opleiding een deel van het curriculum te (her)ontwerpen. Kom tot nieuwe inzichten en bouw met thema’s als formatief handelen, leerstrategieën, flexibilisering, blended learning en activerende didactiek aan een krachtig, eigentijds curriculum, bestaande uit heldere leeruitkomsten, een ontwikkelingsgericht toetsprogramma en effectieve lessen.

Spelverloop

Met het team doorloop je in ongeveer 2.5 uur verschillende stappen, waarbij je samen vaststelt: wat leerlingen gaan leren, hoe ze dat gaan leren, hoe ze dat zichtbaar gaan maken en hoe ze feedback krijgen (en worden beoordeeld). Dit wordt gedaan middels een duidelijke structuur en een breed aantal suggesties.

Canvas

Je speelt dit spel met behulp van een canvas waar je de kaarten op kunt leggen. Op dat canvas leggen jullie je keuzes vast.

Download het canvas

Doelgroep

De toolkit is gemaakt voor docenten in het MBO en hoger onderwijs (HO).

Product & bestelinformatie:

Auteurs: Wessel Peeters, Michiel Lucassen, Ilona Wevers, Reinier Geurts
Uitgever: Uitgeverij OMJS i.s.m. Vernieuwenderwijs
Taal: Nederlands
EAN: 6090945444421
Uitvoering: A5-formaat doosje, kleur
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 140 kaarten

CurriculumKit

Ben je werkzaam in het primair-, voortgezet- en/of middelbaar beroepsonderwijs?

In 2020 ontwikkelde we –ook met Vernieuwenderwijs– de CurriculumKit. Het doel is hetzelfde, maar de tool bevat andere kaarten en een ander canvas.

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Eerder ontwikkelden we in samenwerking met elkaar ook de CurriculumKitCurriculumKit HO en Curriculumontwerp in een notendop en de VisieKit.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl