Skip to main content

Curriculumontwerp in een notendop

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Vernieuwenderwijs met de zesde notendop: Curriculumontwerp in een notendop.

In het boek ‘Curriculumontwerp in een notendop’ gaan de auteurs aan de hand van onderwijskundige literatuur en praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpen een krachtig curriculum.

Hierbij gaan ze eerst in op wat een curriculum is en hoe je het kan ontwerpen. Vervolgens gaan ze middels praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpproces, met elementen als leerdoelen (leeruitkomsten), toetsing, rubrics, formatief handelen en leeractiviteiten.

Doelgroep

Het boek is geschreven voor docenten, teacher leaders, onderwijskundigen en andere onderwijsexperts die zich willen verdiepen in curriculumontwerp. Het is zo geschreven dat het geschikt is voor alle soorten onderwijs: van het primair onderwijs tot en met het hoger onderwijs.

Bekijk de inhoudsopgave

Notendopreeks

Dit is de zesde uitgave die verschijnt in de Notendopreeks.

Met de Notendopserie brengt Onderwijs Maak Je Samen een reeks beknopte uitgaven rondom bepaalde thema’s uit. Het doel van deze uitgaven is om professionals in het onderwijs een kader te bieden waarmee de school een eigen definitie en visie kan vormen en binnen de eigen schoolorganisatie ontwikkeling in gang kan zetten.

De eerste publicatie gaat over gepersonaliseerd leren (2017). De tweede over leergesprekken (2017), de derde over zelfregulatie (2020), de vierde over onderzoekend vermogen (2021) en de vijfde over netwerkwerksamenwerking IKC (2021).

Product & bestelinformatie:

Auteur(s): Wessel Peeters, Michiel Lucassen, Ilona Wevers, Reinier Geurts (Vernieuwenderwijs)
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-41-8
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2021
Aantal pagina’s: 100

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. We ontwikkelden in samenwerking met hen ook de CurriculumKitCurriculumKit HO, VisieKit en Verrijk je onderwijs.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl