Skip to main content

Eind januari reisden 53 professionals uit het onderwijs en de kinderopvang af naar Leuven om daar een driedaagse studiereis te beleven.

Onder begeleiding van het expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs en Onderwijs Maak Je Samen werden de deelnemers getrakteerd op een inspirerend programma waarbij de thema’s welbevinden en betrokkenheid centraal stonden.

Medewerkers van het CEGO en de Katholieke Universiteit van Leuven, waaronder Ludo Heylen en Ivan van Gucht, verzorgden enkele bijdragen. De gehele groep werd met Vlaamse vriendelijkheid ontvangen op de verschillende scholen.

Het programma bevatte een afwisseling van inspirerende lezingen over welbevinden en betrokkenheid en zelfsturing, schoolbezoeken en werksessies over co-teaching, Deep Learning en een verdiepende sessie over welbevinden en betrokkenheid.

We sloten de reis op creatieve wijze af. OMJS-collega Evita begeleidde de groep in een tekenproces waarbij iedere deelnemer een poster creëerde waarin de leerwinst weergegeven werd. Zo hebben alle deelnemers een tastbare opbrengst om mee te nemen naar de eigen praktijk.  

Het resultaat van de afsluitende sessie, waarin twee deelnemers vanuit de golden circle (Sinek, 2009) lieten zien wat de opbrengst is van deze reis. 

Ook mee met de studiereis Leuven?

Ben jij nieuwsgierig naar ‘het land van welbevinden en betrokkenheid’? Jaarlijks gaan we op studiereis naar Leuven. Bekijk hier wanneer de volgende studiereis gepland staat!

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl