Skip to main content
Van

onderwijsassistent

naar

leraarondersteuner

Op woensdag 28 juni hebben in totaal 18 leraarondersteuners het schooljaar feestelijk afgesloten; zij hebben deze dag hun diploma behaald!

Samen met de docenten Marieke de Haan, Linda Cleven en Ivonne van Eerd hebben de deelnemers zich verdiept in allerlei thema’s rondom het functioneren als leraarondersteuner. Met behulp van praktijkopdrachten, een portfolio en, uiteraard, veel uitwisseling tussen de deelnemers onderling, is er hard gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van ieder, waarbij ook ruimte was voor eigen (specifieke) leervragen.

Het thema gedrag was één van de inspirerende bijeenkomsten, want hoe ga je eigenlijk om met ‘storend’ of ‘lastig’ gedrag in de klas? Ook is er flink ingezoomd op didactiek; hoe geef je nu eigenlijk een goede les? Waar moet je op letten en welke rol speelt het pedagogische handelen en het klassenmanagement hierbij? In de opleiding hebben de deelnemers zich ook verdiept in hun rol als leraarondersteuner, de verschillen met de functie als onderwijsassistent en uiteraard ook hun professionele houding in een team/school.

Wij, als docenten, kunnen alleen maar trots zijn op deze deelnemers en de groei die zij gedurende de opleiding hebben laten zien. Onderwijs Maak Je Samen feliciteert alle geslaagden van harte met het succesvol doorlopen van deze opleiding en wenst iedereen nog veel leerplezier toe!

De docenten:

Linda ClevenAdviseur bij Onderwijs Maak Je Samen

Marieke de HaanAdviseur bij Onderwijs Maak Je Samen

Ivonne van EerdAdviseur bij Onderwijs Maak Je Samen

Enthousiast?!

Ben jij nu ook enthousiast geworden?! Ga de uitdaging aan en word leraarondersteuner! Klik op onderstaande button voor meer informatie over de opleiding ‘Van onderwijsassistent naar leraarondersteuner’.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl