Skip to main content

Jij hebt de ambitie om met je team te werken in en aan een proces van gespreid leiderschap. En je hebt de eerste stappen daar al voor gezet. Je hebt je leiderschap ‘uitgedeeld’, de zeggenschap op je school meer in het team belegd en leerteams/ontwikkelteams of expert(groepen) ingericht. Er is ruimte voor autonomie en de gelegenheid deze te nemen. Het is niet erg om fouten te maken en je stuurt je collega’s op elkaar af zodat ze kunnen oefenen met elkaar aanspreken. Of je laat leiding nemen aan een ander over, vanuit expertise. So far so good, dacht je. Maar toch werkt er iets nog niet…

Het kan zijn dat een van de veelvoorkomende missers en overtuigingen ook op jouw school spelen. In Gespreid Leiderschap worden twaalf veel voorkomende ‘hickups’ opgesomd die (deels) kunnen verklaren waarom het niet vanzelf gaat.

We hebben de twaalf hickups als poster beschikbaar gesteld. Breng jouw situatie in kaart met deze checklist, stel je diagnose en werk aan verbetering!

Gespreid leiderschap

Waar leiders kunnen volgen en volgers kunnen leiden

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in en aan een organisatie werkt met de bedoelling een proces van gespreid leiderschap te cultiveren. Dat is dus niet alleen de formeel aangewezen leider van een organisatie, maar iedereen die leiderschap neemt en ontwikkelt.

De inzichten uit dit boek kunnen zowel preventief als curatief worden ingezet, zowel voor de organisatie als voor zelfonderzoek naar je eigen rol.

Auteur(s): Brigit van Rossum
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-48-7
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2023
Druk: 1e druk
Pagina’s: 136
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl