Skip to main content

Zou je liever …

Leuke ‘Zou je liever…’-gesprekskaartjes voor de vakantie of voor in de klas!

Vroeger als kind keek ik er al weken naar uit. Op vakantie naar Spanje met de auto en de caravan. Een héle lange autoreis stond voor de boeg! “Wat neem ik allemaal mee aan spelletjes?” was een vraag die mij al wekenlang daarvoor bezighield.

Nu de zomervakantie op de stoep staat, heeft Onderwijs Maak Je Samen deze ‘Zou je liever…’-gesprekskaartjes ontwikkeld*, speciaal voor kinderen. Want het is leuk en belangrijk dat kinderen met elkaar en met jou veel praten. De gesprekskaartjes zijn daarom ideaal om mee te nemen tijdens die hele lange autoreis! Maar ze zijn natuurlijk ook ideaal als tussendoortje/energizer in de klas.

De ‘Zou je liever…’-gesprekskaartjes zijn effectief omdat kinderen op een laagdrempelige manier gestimuleerd worden om echt na te denken. Je trekt een kaartje en het gesprek kan beginnen! De enige regel bij deze kaartjes is dat kinderen een keuze moeten maken. Dat kan soms moeilijk zijn als beide keuzes interessant zijn of beide een beetje je voorkeur hebben.

Als ouder of als leraar kan het interessant zijn om door te vragen en kinderen te stimuleren om verder te denken door te vragen naar hun beargumentering. Goede of foute antwoorden bestaan niet, maar het is van belang dat het kind kan uitleggen waarom hij voor dat antwoord kiest.

Een paar voorbeelden:

  • Zou je liever … supersterk of supersnel willen zijn?
  • Zou je liever … op een planeet willen wonen waar het altijd koud of altijd warm is?
  • Zou je liever … een diepzeeduiker of een astronaut willen zijn?
  • Zou je liever … altijd op je handen willen lopen of altijd achteruit willen lopen?

* Vrije bewerking van: https://www.themeasuredmom.com/would-you-rather-for-kids/

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl