Skip to main content

Gluren bij de buren

Reisverslag studiereis Leuven

Dimphy Nooijen, leraar groep 3 van Basisschool ’t Slingertouw in Eindhoven, vertelt over haar ervaring over hun incompany studiereis naar Leuven (juni 2023).
We gaan op studiereis! Wow, met een groot team van 70 collega’s. Een hele week inspireren, leren & teambuilding. Gluren bij de buren!
Leuven een stad die ons verrast heeft met al het moois wat Leuven te bieden heeft! Een studiereis waar betrokkenheid en zelfregulatie centraal stond, wat juist zo goed aansluit bij onze schoolontwikkelingen!
We hebben  de stad Leuven mogen ontdekken door te kijken met een onderwijsbril. Wat voor buitenlessen kun je allemaal geven in een grote stad! Een leuke inspirerende wandeling was onze eerste kennismaking met Leuven.
We zijn verder gaan kijken dan alleen het basisonderwijs en hebben ook een uitstapje gemaakt naar een middelbare school waar zelfregulatie in grote mate aanwezig was. Dit heeft mij als professional aan het denken gezet. Zelf ben ik werkzaam in de onderbouw maar wat gaat er gebeuren als de kinderen onze school verlaten en hoe wordt het onderwijs dan ingericht?!

Dit heeft mij als professional aan het denken gezet.

Tijdens de studiereis met je team is het zo fijn dat je samen praat over onderwijs, de verschillen ziet en bespreek zoals de scholen in Brussel en Leuven. En daarbij dus ook kijkt naar wat anders is zonder oordeel!
Als je de kans krijgt dan zeg ik zeker doen! Voor je zelf als onderwijsprofessional & teambuilding. Door een studiereis heb je weer even de tijd om na te denken over waarom je de dingen doet die je doet en wat daar je eigen visie op is.

Aan het woord was

Dimphy Nooijen
Leraar groep 3, basisschool ’t Slingertouw, Eindhoven

Mee met de studiereis naar Leuven?

Lees meer over de studiereis Leuven in de OMJS academie.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl