Skip to main content

Voorbeeldkaarten Bizie de beweger

40 ideeën die de beweging stimuleren.

Sport en bewegen is goed voor kinderen. Onderzoek toont aan dat voldoende bewegen positieve effecten heeft op de lichamelijke en mentale gezondheid van kinderen. Meer bewegen op en om school helpt om de beweegrichtlijnen te halen en is goed voor de gezondheid. Daarnaast is er ook een relatie aanwezig tussen bewegen en de cognitieve ontwikkeling. Zo is er bewijs voor positieve effecten van langdurig bewegen op de bloedvoorziening naar de hersenen en de ontwikkeling van de hersenstructuur.

Het positieve effect van bewegen op school heeft geleid tot het ontwikkelen van een praktische tool voor het onderwijs – Bizie de Beweger. Een verzameling direct in te zetten beweegvormen met daarbij een suggestie voor het integreren van een leerdoel of leerinhoud. Zo is er altijd wel een reden om te bewegen. Stilzitten is met Bizie in je buurt geen optie!

Aansluiten bij jouw onderwijs

Je kunt Bizie inzetten bij alle onderwerpen die je in je klas behandelt. De leerlingen gaan met behulp van de Biziekaarten op een actieve manier met de leerinhoud of leerdoel aan de slag. Daarvoor staat telkens een prikkelende suggesties op elke kaart!

Doelgroep

De opdrachten op de kaarten zijn geschikt voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar en kunnen gemakkelijk worden aangepast naar een ander niveau of een andere inhoud.

Product- en bestelinformatie:

Dit product is te bestellen via de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen voor € 34,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Auteurs: Nicole Jansen-Rozenberg & Heidie van Remortele (Beweegknap)
Redactie: Martine Creemers (OMJS)
Taal: Nederlands
EAN: 6090920795715
Uitvoering: doos + gelamineerde kaarten, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 40 kaarten + handleiding
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl