Skip to main content

Denktekenen

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Filosovaardig met Denktekenen! Een toolkit met 45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten.

Weet jij wat macht is? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu?

Een simpel antwoord kun je op zulke vragen natuurlijk best geven. Je kijkt gewoon in het woordenboek. Toch voelt zo’n antwoord vaak niet helemaal goed. Want niet iedereen denkt hetzelfde over vrijheid, macht of tijd.

Hoe men over zulke onderwerpen denkt, kun je onderzoeken door te tekenen. Als je tekent, denk je niet alleen na met de logische kant van je hersenen, maar ook met je creatieve kant. Zo ontdek je sneller jouw eigen antwoorden.

Inhoud

In dit spel vind je 45 tekenopdrachten voorzien van denkvragen en uitspraken van leerlingen waarmee je verder komt dan het woordenboekantwoord. Opdrachten kunnen alleen worden gedaan, maar het is ook leuk om ze met een groep te doen. Door met elkaar ideeën uit te wisselen, krijg je een filosofisch gesprek.

Bij alle tekenopdrachten vind je illustraties van Pieter van Dijken, zodat leerlingen zich door zijn tekeningen en tekentips kunnen laten inspireren.

Voor wie

Denktekenen: voor thuis, de bso en school – kan samen en alleen – met en zonder begeleider. Vanaf 7 jaar.

Download drie voorbeeldkaarten

Product & bestelinformatie:

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Auteur: Fabien van der Ham (Filosovaardig)
Taal: Nederlands
EAN: 6090930019030
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2024
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 45 A5-kaarten + handleiding

Filosovaardig wil graag dat alle opvoeders met kinderen gaan filosoferen omdat filosofie bijdraagt aan de ontwikkeling en persoonsvorming van kinderen.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl