Skip to main content

Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind

Uitgeverij OMJS komt met de Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind! Deze tool biedt uitdagende vragen die je kunt inzetten in de kleine of grote kring, in de hoeken, tijdens het speelwerken en buitenspelen.

De kaarten zijn te koppelen aan thema’s en sluiten nauw aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Ze dagen niet alleen uit, ze prikkelen ook en maken nieuwsgierig. Daarnaast ontwikkelen jonge kinderen vaardigheden als reflecteren, doorzetten en taakaanpak.

Kaarten

De kaarten zijn gericht op de leraar. Op de voorkant staan de vraag en de opdracht. Ook staan hier de koppeling aan het thema en suggesties voor het proces en product. Op de achterkant staan een uitnodigende opening, een omschrijving van de activiteit, de benodigdheden, uitdagende vragen en extra werkvormen en vragen. De handleiding biedt theoretische achtergronden en handvatten voor de leraar.

Download drie voorbeeldkaarten

Voor wie?

Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind‘ is bedoeld voor het jonge kind (leerlingen uit groep 1, 2 en 3). Door met deze tool te werken activeer je het hogere-orde-denken van leerlingen. Deze tool is een aanvulling op de reeks Veertig vragen voor verrijking PO en Veertig vragen voor verrijking VO.

Product & bestelinformatie:

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Auteurs: Annet Jongen, Janneke de Wolf en Lucille Keursten
Taal: Nederlands
EAN: 6090927350344
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2024
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 40 A5-kaarten + handleiding
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl