Skip to main content

Mijn school als merk

Onderwijs Maak Je Samen breidt wederom haar boekenplank uit. Deze keer met een boek over marketing in onderwijs. Auteur Guus Pastijn brengt een inspirerend en praktisch verhaal over hoe je van je school een onderscheidend merk kunt maken.

Wat maakt mijn school relevant voor ouders en leerlingen? Hoe positioneer ik mijn school onderscheidend van andere? Waarom zouden ouders en leerlingen voor mijn school kiezen?

De krimp in het aantal leerlingen en het tekort aan leraren maken schoolleiders en bestuurders bewust van de noodzaak om hun school of scholen aantrekkelijk te maken. Niet alleen de onderwijskwaliteit is daarbij van belang, maar zeker ook perceptie en beeldvorming. Scholen hanteren allemaal bijna dezelfde (kern)waarden. Belangrijker in de communicatie is het benadrukken van de merkwaarden. Deze zijn immers uniek en onderscheidend en gaan over de breinpositie die de school als merk inneemt. Welke breinpositie claimt jouw school bij ouders en leerlingen?

In dit boek beschrijft Guus Pastijn, in overzichtelijke stappen, de weg om een onderscheidende positie succesvol te kunnen claimen. Geen ingewikkeld marketingjargon of complexe schema’s, maar een inspirerend verhaal over hoe je als niet marketingdeskundige van je school een onderscheidend merk kunt maken. Als elke school dit zou doen, dan valt er voor ouders en leerlingen, op basis van een duidelijk profiel en een aansprekende positionering, echt wat te kiezen.

Guus Pastijn

Guus is adviseur en trainer/coach op het gebied van onderwijsmarketing. Hij slaagt erin een brug te slaan tussen de wereld van de school en de marketingbenadering waar het bedrijfsleven en grote non-profitorganisaties al heel lang mee vertrouwd zijn.

Bekijk de inhoudsopgave

Product & bestelinformatie:

Auteur(s): Guus J. Pastijn
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-40-1
Uitvoering: softcover
Jaar van uitgave: 2021
Aantal pagina’s: 176
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl