Skip to main content

Wat echt telt

De leiderschapsreeks van Onderwijs Maak Je Samen wordt uitgebreid! Na titels van auteurs zoals Pasi Sahlberg, Michael Fullan, Yong Zhao en Alma Harris verschijnt: Wat echt telt. Auteur Jan Heijmans neemt je mee op een inspirerende ontdekkingstocht naar ons toekomstige onderwijs.

In ‘Wat echt telt’ neemt auteur Jan Heijmans de lezer mee op een inspirerende ontdekkingstocht naar ons toekomstige onderwijs. Wat echt telt vertrekt vanuit de grote uitdagingen voor onze samenleving en ons onderwijs. Complexe vraagstukken als gelijke kansen, segregatie, opbrengstgericht versus ontwikkelingsgericht, ontkoppeling van leven en leren en de verspilling van talent worden verkend en van een wenkend perspectief voorzien.

Geïnspireerd door het gedachtegoed van Gert Biesta komt de auteur in ‘Wat echt telt’ tot de conclusie dat kinderen en jongeren levensregie leren voeren de grote uitdaging is waar het onderwijs nu voor staat. Onderbouwd met de wijsheid van velen presenteert hij een helder denkkader voor toekomstig onderwijs.

De essentie van ons onderwijs

‘Wat echt telt’ is een boek dat ons uitnodigt om na te denken over hoe onderwijs inclusiever en levensechter kan. Een boek dat de essentie van onderwijs centraal stelt, onze kaders en grenzen oprekt en ons uitdaagt om het samen ook echt anders te gaan doen.

Ons toekomstige onderwijs

‘Wat echt telt’ is een prikkelende beschouwing over toekomstig onderwijs, die niet mag ontbreken in de boekenkast van leraren, (school)leiders, opleiders en beleidsmakers in het onderwijs.

Bekijk de inhoudsopgave

Product & bestelinformatie:

Auteur(s): Jan Heijmans
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-37-1
Uitvoering: hardcover
Jaar van uitgave: 2021
Aantal pagina’s: 216
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl