Skip to main content

WOORD&BOX

Onderwijs Maak Je Samen lanceert de nieuwe uitgave WOORD&BOX, een handige box met 50 contextkaarten en 150 woordkaarten. De uitgave is speciaal ontwikkeld om samen met andere onderwijsprofessionals begrippen te duiden, standpunten te definiëren en hierover in gesprek te gaan. De handige woord- en contextkaarten zijn als spelvorm, energizer of katalysator van een gesprek in te zetten tijdens een teamvergadering, scholingsbijeenkomst of missie-visietraject.

De woordkaarten uit WOORD&BOX helpen om opnieuw betekenis te geven aan containerbegrippen en koepeltermen, zoals regie, autonomie en de lerende leraar. Bedoelen we wel hetzelfde als we hierover praten? Het onderwijs zit vol met jargon; echte inhoud ontstaat pas in de context van een school. En zelfs binnen die context kan er onduidelijkheid over bepaalde begrippen ontstaan. De contextkaarten van WOORD&BOX helpen dan ook om hierover van gedachten te wisselen.

Verschillende contexten

De contextkaarten bevatten zinnen met invulruimte, bedoeld voor de woorden van de woordkaarten. Denk aan zinnen zoals: ‘Focus je op… , niet op…’ of: ‘… is waar het uiteindelijk om draait.’ De kaarten zijn voor verschillende doelen en in verschillende groepsgroottes in te zetten. Bijvoorbeeld voor het op gang brengen van een dialoog, de uitdaging om stelling te nemen of het specificeren van de kernwaarden van de school.

Spelsuggesties

WOORD&BOX bevat naast de woord- en contextkaarten ook vier kaarten met helder beschreven spelsuggesties. De werkvormen zijn eenvoudig uit te voeren en vragen weinig voorbereiding. De spelsuggesties zijn vooral bedoeld om je op weg te helpen; de toepassingsmogelijkheden zijn legio en altijd aan te passen aan je eigen doel en context.

Download voorbeeldkaarten

Product & bestelinformatie:

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 7442944291206
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2019
Aantal pagina’s: 50 contextkaarten, 150 woordkaarten + handleiding
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl