Skip to main content

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Onderwijs Maak Je Samen staat jouw ontwikkeling centraal. In de OMJS academie vind je tal van activiteiten, gericht op de professionele ontwikkeling van een individu.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe kennis en inhoud, een nieuwe rol binnen de school of de volgende stap in je loopbaan. Wij bieden je een diversiteit aan programma’s die aansluiten bij jouw behoeften en ambities. Ten eerste, laat jezelf inspireren door ons aanbod. Ten tweede, leer nieuwe vaardigheden en het belangrijkste, ontdek hoe je jouw persoonlijke en professionele groei kunt stimuleren.

Hieronder vind je activiteiten op het gebied van Het jonge kind:

Het jonge kind

Training Verrijk je onderwijs: Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

In twee bijeenkomsten krijg je handvatten om kleuters met een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong te signaleren en het aanbod voor deze doelgroep te verrijken. Je leert beter in te spelen op de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van deze leerlingen en gaat ook begrijpen wat de snel denkende kleuter nodig heeft en hoe jij je onderwijsaanbod hierop kunt aanpassen. Tot slot ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van goed verrijkingsaanbod en een rijke leeromgeving. Kortom, je leert op een passende manier je onderwijs verdiepen en verrijken.

Training Jonge kindspecialisatie voor de onderwijsassistent

Het onderwijs aan kleuters vraagt om een specifieke manier van lesgeven en ondersteunen omdat je te maken hebt met ontwikkelingslijnen in plaats van leerlijnen. Deze training biedt jou de kennis over de specifieke ontwikkeling van de kleuter en wat er nodig is in de omgeving en in jouw handelen om deze ontwikkeling te stimuleren. Je krijgt tips en tools die je in kunt zetten in de dagelijkse praktijk als onderwijsassistent in de onderbouw.

Training Klaar voor de kleuter!

Het onderwijs aan kleuters vraagt om een specifieke manier van lesgeven en ondersteunen omdat je te maken hebt met ontwikkelingslijnen in plaats van leerlijnen. Deze training biedt jou de kennis over de specifieke ontwikkeling van de kleuter en wat er nodig is in de omgeving en in jouw handelen om deze ontwikkeling te stimuleren. Je krijgt tips en tools die je in kunt zetten in de dagelijkse praktijk als onderwijsassistent in de onderbouw.

Training De kracht van combinatiegroep 2-3

Ga jij de uitdaging aan met combinatiegroep 2-3? In deze training verdiep je je in de ontwikkel- en leerlijnen van het jonge kind in groep 2-3. Je verkent verschillende didactische en organisatorische mogelijkheden die passend zijn voor onderwijs aan jonge kinderen. Deze inzichten helpen om een beredeneerd aanbod vanuit betekenisvolle thema’s aan te bieden, met zicht op de cruciale doelen voor alle leerlingen.

Training Woordenschatontwikkeling en begrijpend luisteren in groep 1-2-3

Wil jij op een passende manier werken aan de taalvoorwaarden in groep 1/2, maar dit ook voortzetten in groep 3? De basis ligt in de onderbouw; door expliciet aandacht te besteden aan begrijpend luisteren en woordenschat help je kinderen een goede ontwikkeling te doorlopen op het gebied van taal. Tijdens deze training krijg je inzichten en handvatten voor de praktijk en leer je de inhoud te vertalen naar een beredeneerde aanpak voor de eigen school.

Studiedag Leidinggeven aan de onderbouw

Deze studiedag richt zich op leidinggevenden die meer willen weten over het specifieke karakter van het kleuteronderwijs, zodat zij in staat zijn om de kwaliteit van de onderbouw beter te kunnen waarderen en gesprekken te voeren over wat er speelt in de praktijk. Het levert kennis, inzichten en tools op waarmee je samen met de professionals in de onderbouw tot visie en ontwikkeling kunt komen.

Leergang Leergang Leidinggeven in en aan IKC-ontwikkeling (dekt 100 punten)

Tijdens dit jaartraject ga je – onder begeleiding – op een heel afwisselende manier aan de slag met jouw leervragen over leidinggeven in en aan een IKC. Hoe kan samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs leiden tot meer? En hoe kan dit in jouw praktijk vorm krijgen? Je bouwt aan expertise en aan een netwerk. Je groeit in leiderschap en leert samen leren en samenwerken tussen organisaties mede vorm te geven.

Het Jonge Kind - Groep 1-2

Ontwikkeltrajecten op schoolniveau

Op zoek naar een passend ontwikkeltraject op schoolniveau? Neem dan een kijkje bij alle trajecten voor schoolontwikkeling.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl