Skip to main content

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Onderwijs Maak Je Samen staat jouw ontwikkeling centraal. In de OMJS academie vind je tal van activiteiten, gericht op de professionele ontwikkeling van een individu.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe kennis en inhoud, een nieuwe rol binnen de school of de volgende stap in je loopbaan. Wij bieden je een diversiteit aan programma’s die aansluiten bij jouw behoeften en ambities. Ten eerste, laat jezelf inspireren door ons aanbod. Ten tweede, leer nieuwe vaardigheden en het belangrijkste, ontdek hoe je jouw persoonlijke en professionele groei kunt stimuleren.

Hieronder vind je activiteiten op het gebied van Rekenen/Wiskunde:

Rekenen/Wiskunde

Netwerk Rekencoördinator

Heb je als rekencoördinator (ReCo) behoefte om te sparren en kennis te delen met andere ReCo’s? Dat kan binnen het OMJS-netwerk Rekencoördinatoren. In vier bijeenkomsten krijg je de kans om vakgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Je laat je inspireren en inspireert anderen over de rekenontwikkelingen op school en relevante ontwikkelingen in het land. Denk hierbij aan: intervisie, hoe krijg je je team mee, mogelijke interventies bij een reken-ontwikkeltraject, werken met methodes en rekenen bij jonge kinderen.

Masterclass De kracht van rijke rekenvragen

Zoek je manieren om jouw leerlingen bij rekenwiskunde meer te laten nadenken? Wil je hen actief en samen gemotiveerd laten leren? Wil je meer weten over hoe jouw leerlingen rekenen, denken en redeneren? Werk dan met rijke rekenvragen! In deze masterclass leer je wat de kenmerken zijn van rijke rekenvragen, hoe je ze zelf kunt ontwerpen en hoe je ze in kunt zetten in de lessen rekenwiskunde.

Incompany-opleiding Rekencoördinator

Ga binnen je stichting als professionele leergemeenschap samen aan de slag om de kwaliteit van het rekenonderwijs te verbeteren. In negen bijeenkomsten word je als (aanstaand) rekencoördinator ondergedompeld in de inhouden van de rekendidactiek, de procesbegeleiding en je eigen ontwikkeling tot rekencoördinator. Inhoud, aanpak en opbrengsten worden afgestemd met de leraren.

Rekenen/Wiskunde

Ontwikkeltrajecten op schoolniveau

Op zoek naar een passend ontwikkeltraject op schoolniveau? Neem dan een kijkje bij alle trajecten voor schoolontwikkeling.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl