Skip to main content

Dinsdag 5 juli stond volledig in het teken van de diplomering van 77 toekomstbewuste schoolleiders. In totaal vijf opleidingsgroepen (basisbekwaam/vakbekwaam) die met elkaar op een feestelijke manier het studie/schooljaar hebben afgesloten.

Het Speelhuis in Helmond vulde zich aan het begin van de middag al snel met de ruim 250 bezoekers waaronder alle docenten en gediplomeerden, die werden vergezeld door familie, vrienden, collega’s en leidinggevenden.
Elke gediplomeerde schoolleider werd in het zonnetje gezet door middel van een persoonlijke boodschap en symbolisch aandenken. En daarna op officiële wijze op de foto vastgelegd.

 

En toen nog een verrassing… uitgedaagd worden in je denken door Annemarie Mars. Vanuit haar boek ‘De Functie van Frictie’ nam Annemarie ons mee in de frictie die gevoeld kan worden bij het voeren van de dialoog over gedrag. Hoeveel en welke keuzes heb je tot dialoog, voordat je iemand (wel/niet) gaat aanspreken? Keuzes die je als schoolleider elke dag maakt.

 

De functie van een appelboom?
Tja, een vraag die de zaal niet had verwacht. Na enige aarzeling en hardop denken, kwam daar het antwoord. ‘Een appelboom heeft de functie om appels te geven en daarmee nieuwe appelbomen groot te brengen.’ Een symbolisch cadeau voor alle leidinggeven van de gediplomeerden die als ‘appelboom’ nieuwe appelbomen hebben laten groeien en bloeien.

 

3…2…1…en daarna 77 oranje caps in de lucht met daarbij waarneembare emoties zoals trots, blijdschap en ontlading. Het moment dat iedereen wel kent (misschien wel van de plaatjes). Het moment dat het dan echt voorbij is.

 

Onderwijs Maak Je Samen feliciteert alle gediplomeerde schoolleiders en draagt met het Leiderschapsnetwerk bij aan een plek voor ontmoeting en ontwikkeling. ‘Lang leven leren!’

Dit netwerk is een ontmoetingsplek waar je met vakgenoten uit heel Nederland ervaringen uitwisselt, je laat inspireren en zelf anderen inspireert. Met een borrel & bite, maar vooral met relevante inhoud én een interessant netwerk waarmee je je verder kunt ontwikkelen.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl