Skip to main content

De week van … Debbie Administratief medewerker

Uit OMJS Magazine #8

Wellicht heb je haar nog niet eerder gezien, maar je hebt haar vast al meerdere keren gesproken of een mailtje van haar ontvangen. Debbie is een onmisbare schakel in de organisatie van OMJS. Van de ontvangst aan de balie, het versturen van pakketten tot het nabellen voor facturen. En dankzij haar kun je bij ons op kantoor genieten van Rituals-producten. In de week van Debbie zie je hoe deze duizendpoot ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Maandag

Een frisse start
Laat ik vooropstellen dat mijn week nooit loopt zoals ik in gedachten heb. Erg leuk, want ik hou van afwisseling en onverwachte gebeurtenissen. Om 8.30 uur loop ik het kantoor van OMJS binnen. Collega’s hebben de vaatwasser na de vrijdagmiddagborrel nog aangezet, dus die ruim ik eerst uit. Ondertussen lopen collega’s binnen en worden de weekendverhalen met elkaar gedeeld. Ik sluit mijn laptop aan, haal de telefoon van de voicemail af en neem mijn eerste kop thee van de dag. Weer volledig bereikbaar en klaar voor de week ga ik aan de slag.

Webwinkel
Vandaag controleer ik de webwinkel op bijzonderheden en kijk ik de voorraad na die bij het Centraal Boekhuis ligt. Hier kunnen klanten ook via andere webwinkels een kleine selectie bestellen van onze boeken. Bijna alle leveringen van onze bestellingen lopen via onze locatie in Utrecht (EDG), een enkele keer worden er bestellingen vanuit kantoor verzonden. Een proces dat goed bijgehouden moet worden. Zo sta ik in contact met zowel de klant die een vraag heeft over een product of factuur, als met alle personen en organisaties die verantwoordelijk zijn voor de bestelling en verzending.

Eenmaal alles gecheckt en nieuwe acties uitgezet, leg ik het brood en beleg klaar voor de lunch. Wij lunchen altijd met alle collega’s die op dat moment aanwezig zijn, gevolgd door een korte wandeling om een after-lunchdip te voorkomen. Ik zet bij terugkomst nog een aantal zaken klaar voor morgen en om 14.00 uur zit mijn eerste werkdag van de week er alweer op.

Dinsdag

Gezellige drukte
Vandaag hebben we drie groepen deelnemers ‘in huis’ die een training of opleiding volgen. In totaal ongeveer 60 personen, waar je zowel aan het begin van de dag als tijdens de lunch en bij het naar huis gaan aandacht voor moet hebben. Gelukkig hebben we Ine (onze gastvrouw) die de koffie, thee en lunch regelt. Het is een gezellige drukte op kantoor en deze afwisseling van aanwezigen door de week heen vind ik altijd wel fijn.

Mijn collega Lyan van de financiële administratie komt in de ochtend altijd even een koffiedrinken en bijpraten. Tussendoor gaat de telefoon en loopt de postbode binnen met de post en pakketjes die zijn besteld. Hiermee kan ik op tijd weer de kantoorbenodigdheden aanvullen.Voor ik het weet is de dag alweer bijna voorbij. Maar voordat ik naar huis ga, zorg ik ervoor dat de printpakketjes voor de taaladviseurs klaarliggen. De opleiding Lees-/Taalcoördinator start volgende week en daarvoor moeten de mappen, boeken en werkmaterialen klaargelegd worden.

Woensdag

Bijtanken
Vandaag een dagje thuis, tijd om de huishoudelijke klusjes bij te werken en een boodschap te doen. Met een gezin van vier personen is er altijd veel te doen. Bij mooi weer ben ik in de tuin te vinden of maak ik tijd vrij om lekker wat te shoppen voor mezelf of in huis. Heerlijk even bijtanken – en de laptop blijft op deze dag dicht!

Donderdag

AVS-congres
Deze ochtend ga ik verder met het klaarleggen van de spullen voor het AVS-congres. We nemen kasten, rekken, posters, boeken en producten mee. Het is het eerste congres na twee jaar en dat betekent dat we ook weer een aantal kijkexemplaren in orde moeten maken, zodat mensen alles in kunnen zien. Labelen, stickeren en inpakken, de ochtend vliegt voorbij.

Tussendoor houd ik uiteraard ook weer telefoon en postbode in de gaten. Nog een laatste check op de proeven voor een zending naar ons klantenbestand en akkoord geven op de uitvoering voor verzending … Voorheen had ik tijdens deze ochtend al meerdere gesprekjes gehad met mijn balie-collega Janne-Marie, maar zij is inmiddels ‘verhuisd’ naar de financiële afdeling. Gelukkig krijg ik er zeer binnenkort een nieuwe collega bij, die ik in mag werken en met wie ik de taken kan delen.

Zending naar Vrienden van OMJS
’s Middags bereid ik de nieuwe zending van 5 minuten werkplezier voor, die we eind volgende week naar alle Vrienden van OMJS sturen. Elk nieuw product wordt namelijk direct naar onze Vrienden verstuurd. Inmiddels zijn dat al bijna 700 adressen. Dat vraagt dan ook om een nauwkeurige voorbereiding van adressen checken, wijzigingen doorvoeren, enveloppen bestellen, postkarren reserveren bij PostNL en adresstickers printen.

Vrijdag

20 jaar OMJS
Vrijdag is meestal een rustige dag op kantoor. Ik zet de muziek aan en begin met het controleren van de mailboxen. Vragen die spoed hebben, beantwoord ik direct en ik neem de tijd om de niet-betaalde facturen na te bellen. Ik boek nog enkele hotelovernachtingen voor adviseurs die de komende weken ergens in Nederland aan het werk zijn en ook de functioneringsgesprekken worden ingepland. Wanneer ik denk dat de meeste zaken van mijn lijstje gedaan zijn, herinner ik me de vraag om een activiteit voor het 20-jarig bestaan uit te zetten. Veel kan ik er nog niet over zeggen, maar een feestje wordt het zeker!

Debbie DekkersAdministratief medewerker
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl