Skip to main content

Wat lees jij graag in je zomervakantie? Een heerlijke roman of wil je daarnaast ook graag professioneel geprikkeld worden? Wij hebben enkele leestips voor onderwijsprofessionals:

Kansengelijkheid, een kwestie van tijd

Hoe keuzes kansen vergroten

Hoe vergroot ik de kansengelijkheid voor leerlingen in mijn basisschool? Welke invloed heeft tijd op de kansen van leerlingen? Is er voldoende (leer)tijd om alle onderwijsdoelen te behandelen?

In deze uitgave biedt Marjolein Ploegman inzicht in het aandeel dat de school heeft in het vergroten of verkleinen van kansengelijkheid.

Deze publicatie helpt zowel leraren als schoolleiders met het vraagstuk van kansen(on)gelijkheid verder te doorgronden en laat je op een andere manier kijken naar hoe we ons onderwijs vormgeven.

Verrijk je onderwijs

Leren door ontwerp met Neurowetenschappen

Op welke manier kun je kennis over het brein gebruiken om een krachtig curriculum te ontwerpen? Hoe zorg je er middels de leerdoelen, toetsing en leeractiviteiten voor dat leerlingen en studenten komen tot diep leren?

Verrijk je onderwijs – leren door ontwerp met neurowetenschappen combineert de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen met het principe van Leren door Ontwerp (LdO) – een praktisch framework dat ten grondslag ligt aan het ontwerpen van een curriculum volgens backward design (achterwaarts ontwerpen) en dat in Nederland door honderden scholen en opleidingen wordt gebruikt.

Gespreid leiderschap

Waar leiders kunnen volgen en volgers kunnen leiden

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in en aan een organisatie werkt met de bedoeling een proces van gespreid leiderschap te cultiveren. Dat is dus niet alleen de formeel aangewezen leider van een organisatie, maar iedereen die leiderschap neemt en ontwikkelt.

In het eerste deel van dit boek worden twaalf veel voorkomende hickups gedeeld en uitgelegd aan de hand van mogelijk onderliggende oorzaken. Het tweede deel beschrijft de meer ontizchbare voorwaarden die nodig zijn om gespreid leiderschap cultureel ingebed te laten raken. Vervolgens worden in het derde deel handreikingen geboden om onbewuste blokkades te voorkomen. Het vierde deel ten slotte biedt de ruimte om de inzichten om te zetten naar een plan van aanpak

PresentatiePower

105 manieren om jouw publiek te bereiken

Of je nu een professional bent die regelmatig voor een publiek spreekt of alleen je communicatievaardigheden wil verbeteren, in dit handzame boek vind je 105 praktische en effectieve tips om je presentaties en het contact met je publiek naar een hoger niveau te tillen.

Aan de hand van inzichten in hoe ons brein werkt en hoe we het beste informatie opnemen, ontdek je in tien hoofdstukken hoe je jouw boodschap effectiever kunt overbrengen. Met een heldere opbouw, praktische insteek en aanstekelijk enthousiasme, deelt Micke Hermansson zijn tips en adviezen die jou helpen om de juiste snaar te raken!

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop

Stel vragen waar je zelf het antwoord (nog) niet op weet

In het reken-wiskundeonderwijs ondersteunen en stimuleren we leerlingen in hun ontwikkeling van gecijferdheid. Bij gecijferdheid gaat het niet alleen om het ontwikkelen van inzicht, kennis en vaardigheden, maar ook om kritisch denken en redeneren over en creatief omgaan met reken-wiskundige inhouden. In deze Notendop-uitgave pleiten we voor het stellen van rijke rekenvragen om gecijferdheid in de volle breedte te stimuleren.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl