Skip to main content

De week van … Mark fotograaf & vormgever

Uit OMJS magazine #9

Al bijna dertien jaar dé huisfotograaf en grafisch vormgever van OMJS. Ook al heb je misschien nog nooit persoonlijk met hem kennisgemaakt, je hebt zeker ooit iets van zijn werk gezien. Sterker nog, dit OMJS Magazine is daar een voorbeeld van. Mark werkt vier dagen per week voor OMJS en is verantwoordelijk voor alle grafische uitingen. Daaronder vallen alle uitgaven van de uitgeverij, de prikkelende posters, het OMJS Magazine, Kindvolgsysteem Looqin. Maar ook Curriculum in Beeld en Kleuter in Beeld (Cito) is door Mark ontworpen. En niet te vergeten, Mark is de ‘creatief vader’ van de hele monsterfamilie: Boekie, Nozie en Bizie.

Maandag

Nieuwe digitale vormgeving

De week begint met een werksessie UI-UX met collega Erik. Met andere woorden, de ‘User Interface’ en ‘User Experience’ ontwerpen en bedenken van een nieuwe digitale omgeving voor een klant. Een creatief proces waarbij ik het belangrijk vind om de behoefte en ervaring van de gebruiker steeds voor ogen te houden. Het is een overleg waarbij ideeën en oplossingen worden gedeeld, afgeschoten en aangepast. Voor mij een heerlijk begin van de week.

Downloads voor de nieuwsbrief

’s Middags is het tijd voor de uitwerking van een prikkelende poster en een download voor de OMJS nieuwsbrief. Tussendoor wordt er een potje darts gespeeld met de mannen van Looqin en aan het einde van de dag stem ik samen met Merijn (marketing/communicatie) af wat er nodig is om weer een prikkelend nieuwsbrief-item te maken.

Dinsdag

Papadag

Op dinsdag ben ik thuis aan het werk met en voor een ander ‘project’: mijn dochter Amber. Ze is een echte OMJS-baby, want … ‘inside info’… haar moeder is Iris, de uitgever, communicatie en PR/marketingmedewerker van OMJS. Met haar heb je al kennis kunnen maken in OMJS Magazine #3.

Woensdag

Nieuwe publicatie

Woensdagochtend start met een overleg en brainstorm met Iris en Martine van de uitgeverij. Er staat weer een aantal nieuwe publicaties en producten op stapel, waaronder PresentatiePower, Dobbelwoorden en een versie van Veertig vragen voor verrijking voor jonge kinderen. Soms zijn die uitgaven onderdeel van een reeks, maar het leuke is dat ik vaak ook zelf een totaal nieuwe stijl en design mag bedenken. Ik voel me hierin dan ook niet alleen de vormgever, maar ben betrokken bij wat de gebruikers nodig hebben en hoe dit hun leven makkelijker kan maken. Ik merk dan ook dat ik het erg tof vind om ervaringen te horen en reviews te lezen van de producten die we maken bij OMJS. ’s Middags wat aftik- en afwerkzaken aan mijn bureau. Iets na vijven fiets ik naar huis, met een vol hoofd maar een leger lijstje.

Donderdag

OMJS Magazine

Op donderdag werk ik weer enkele pagina’s van het OMJS Magazine verder uit. Voor mij zijn elk artikel en elke column daarin een verhaal op zich, maar met de stijl wil ik ook samenhang creëren. Vele collega’s, vooral adviseurs, laten hun feedback horen wanneer ze langslopen. Die gaat van “oeh, toffe kleuren” en “wauw, echt gaaf” tot “hmmm, probeer je een keer iets nieuws?” Bij die laatste opmerking moet ik even kijken wat ermee bedoeld wordt. Meningen zijn fijn, feedback is beter!

Vrijdag

Fotograferen en een nieuw boek

Het is een mooie dag vandaag, goed weer, wat betekent dat we buiten een aantal foto’s maken van collega’s voor de nieuwe leiderschapsbrochure. Wanneer we weer naar binnen lopen, blijkt het nieuwe boek Gespreid leiderschap, geschreven door collega Brigit van Rossum, net geleverd te zijn. Een waardevolle aanvulling voor de leiderschapsreeks. Trots, maar ook kritisch blader ik het eerste exemplaar door. Het blijft altijd spannend om de gedrukte versie van een nieuw boek open te slaan: is het helemaal goed gegaan, staat er niets geks in? Maar alles heeft mooi uitgepakt: juiste dikte, mooie gloss op de voorkant en heldere kleuren aan de binnenkant.

PresentatiePower

Terug naar mijn bureau voor de vormgeving van het nieuwe boek PresentatiePower. Om 16.00 uur is mijn power aardig afgenomen en roepen collega’s van beneden dat er een drankje klaarstaat. De plannen voor het weekend worden besproken en ik laat me weer eens verleiden tot wat pianospel. Alweer is een creatieve werkweek voorbijgevlogen!

Mark VerlijsdonkFotograaf & Vormgever
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl