Skip to main content

Lezen tijdens de vakantie

Er zijn kinderen bij wie het leesproces niet zo vlot verloopt. Ook zijn er kinderen die na zes weken teruggezakt zijn in niveau. Daarom is lezen in de zomervakantie van groot belang! Maar hoe kun je het leuk houden?

 

Blijven lezen tijdens de vakantie is belangrijk en blijft leuk met behulp van deze lees-spelkaarten en lees-hulpkaarten. Download ze gratis en gebruik ze om ouders en kinderen te stimuleren om ook tijdens de vakantie samen te blijven lezen. Met behulp van de leesmeter kunnen kinderen bijhouden hoeveel ze in de vakantie gelezen hebben.

Leesbingo

10 minuten lezen op leuke, gekke plekken. Daarna mag je een bingovakje inkleuren. Wie heeft als eerste de bingokaart vol?

Letterbingo

(leuk voor in de auto)

Kijk goed rond. Zie jij een letter van de bingokaart? Noem de letter hardop en streep deze daarna door op de bingokaart? Wie heeft als eerste een rijtje vol? Of zelfs een hele kaart?

Toneel-leeskaart

Lezen wordt nog leuker al je er een spelletje van maakt. Pak een dobbelsteen en een leuk boek en laat maar horen op welke stoere manier of deftige manier jij een tekst kunt lezen.

Hardop – denk – kaart!

Lezen is leuk, maar hardop nadenken bij de tekst is nog veel leuker. Kies met je vinger een vraag of draai aan het wijzertje. Wat kun jij allemaal bedenken bij dit verhaal?

Leesmeter

Wil je zien hoeveel je al gelezen hebt? Houd dan jouw eigen leesmeter bij! Kleur elke keer als je gelezen hebt een vakje in. Hoeveel leesmeters kun jij maken?

Meer praktische tips

Waarom meer vakantielezen? Tips voor ouders; wat kun je doen bij een lange autotrip? Wat is een vakantierugzakje? Lees over de verschillende tips die kinderen laten lezen en tegelijk laten vermaken.

Bereid ook ouders voor op lezen in de zomervakantie. Daarom is een brief te downloaden om zo mee te sturen naar alle ouders.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl