Skip to main content

Bagage die verbindt en verrijkt!

Uit OMJS Magazine #5
Tekst: Floortje Dekekrs

In Gesprek met Linda Kirkels-Janssen, directeur van basisschool Sint Jozef in Altweerterheide en vriend van OMJS*.

Lachend vertelt Linda: “Mijn motto is: ik zoek niet, ik vind. Ik bedoel daarmee te zeggen dat ik, door een rijke leeromgeving te creëren, automatisch veel meer interessante zaken op mijn pad krijg. De vriendschap met OMJS is daar een voorbeeld van. Ik kende de adviseurs van Onderwijs Maak Je Samen al vanuit mijn vorige werkplek, van een aantal verbetertrajecten. Hun deskundigheid en feeling met het onderwijs vormen een heel sterke combinatie.”

Toen Linda drie jaar geleden startte als schoolleider, was ze soms onzeker. “Ik koos niet voor een snelle, grootse koerswijziging. Liever ging ik uit van het goede dat er al was. Dat hebben we gezamenlijk, geleidelijk doorontwikkeld. Via OMJS ging ik naar het Deep Learning event met Michael Fullan en het was zo fijn om daar bevestigd te worden in mijn opvattingen over mijn teamaanpak. Überhaupt is het goed om af en toe even uit de schoolse setting te gaan en – bijvoorbeeld tijdens zo’n lezing – van een afstand je eigen werkwijze te bezien.”

“Wat ik voor leerlingen wil, gun ik mijn team ook.”

Verder bezocht Linda de masterclass ‘Hoe krijg je ze mee?’ van Annemarie Mars. En maakt ze graag gebruik van het boek Deep Learning. Hierdoor weet ze steeds beter hoe ze met haar team wil functioneren. “Zo sterkte het me in mijn geloof in het collectief, in de kracht van collega’s die elkaar naar een hoger plan tillen. Ieder vanuit zijn eigen expertise met respect voor de eigenheid van de ander. Je hoeft niet allemaal alles op topniveau te kunnen. De inclusiviteit die ik voor onze leerlingen zo graag creëer, wil ik binnen mijn eigen team ook. De activiteiten en literatuur van OMJS helpen mij patronen bloot te leggen en zaken met elkaar te verbinden. Het belangrijkste? Onze school een gezicht geven en investeren in onderlinge relaties. Mijn team is immers onmisbaar.”

Aan het woord was

Linda Kirkels-Janssen
Schoolleider en leerkracht op basisschool Sint Jozef, onderdeel van KindCentrum Altweerterheide.

*Ook Vriend worden van OMJS?

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl