Skip to main content

De week van het geld

Voor kinderen begint rekenen met begripsvorming. Waar zien kinderen rekenen, wat herkennen kinderen? Geld is nog steeds een betekenisvolle context, omdat hetgeen ze gaan leren aansluit op hun kennis en belevingswereld.

Reken– en wiskundeonderwijs behoeft veel oefenen en automatiseren. Daarom juichen wij ‘De week van het geld’ toe en geven we twee rekenkaarten uit 5 minuten rekenen cadeau. Download kaart 10 en 12 uit ‘5 minuten rekenen’:

Veel plezier met de week van het geld op school en thuis!

Bekijk 5 minuten rekenen

5 minuten rekenen biedt korte activiteiten om verschillende rekenvaardigheden te herhalen en in te oefenen. Het verbinden van bewegen, nadenken en samenwerken tijdens de activiteiten zorgt ervoor dat kinderen spelenderwijs rekenen leren. Het interactief leren biedt een hoge betrokkenheid van kinderen en is een stimulans voor de rekenontwikkeling.

Doel

Het ervaren en spelenderwijs leren van rekenvaardigheden middels interactieve werkvormen. Door het gebruiken van interactieve werkvormen worden verschillende leerstijlen van kinderen geprikkeld.

Heb je 5 minuten rekenen toegepast? Laat een review achter en help een ander!

Bekijk andere OMJS producten rondom rekenen/wiskunde:

Stel vragen waar je zelf het antwoord (nog) niet op weet.

 

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop gaat dieper in op de vraag hoe je gecijferdheid kunt stimuleren door rijke rekenvragen te stellen. Eerst duiden we wat rijke rekenvragen zijn en welke kracht er van deze vragen uitgaat. Van daaruit bieden we je handvatten om zelf rijke rekenvragen te ontwerpen, die het actief leren van leerlingen stimuleren. Ten slotte geven we krachtige voorbeelden van rijke rekenvragen bij de verschillende rekendomeinen in het reken-wiskundeonderwijs, met tips en een toelichting om deze rekenvragen direct toe te passen in je eigen praktijk.

Maak rekenen zichtbaar en betekenisvol!

 

Deze tool bevat honderd beeldkaarten, die ingezet kunnen worden om rekenen zichtbaar en betekenisvol te maken en zo te werken aan het stimuleren van gecijferdheid. Op elke beeldkaart staat een foto die associaties en gedachten oproept over rekenen in de wereld om ons heen. De kracht van deze tool ligt in het combineren van deze beelden met de omschreven denkactiviteiten. Hiermee is deze BEELD&BOX een verrijking voor het reken-wiskundeonderwijs. 

Snel en effectief spelenderwijs automatiseren!

 

Samen 12 biedt kinderen de mogelijkheid om samen én op een leuke manier middels een gezelschapsspel te automatiseren. Met 2 tot 4 spelers probeer je steeds met 4 getallen (0 t/m 6) 12 te maken. In de basis met optelsommen. Voor gevorderde spelers is het een uitdaging om naast optellen en aftrekken ook vermenigvuldigen of delen toe te passen. Het basisspel samen 12, is ontwikkeld vanuit de gedachte steeds 12 te maken met optelsommen. Echter zijn er verschillende differentiatiemogelijkheden om het spel anders te spelen.

Download of bestel deze prikkelende poster! Handig voor in de teamkamer, in je groep of op de wc!

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl