Skip to main content

We zijn het jaar goed gestart met de eerste uitgave: Kansengelijkheid, een kwestie van tijd.

In ‘Kansengelijkheid een kwestie van tijd’ biedt Marjolein Ploegman inzicht in het aandeel dat de school heeft in het vergroten of verkleinen van kansengelijkheid. Daarbij verliest ze de realiteit niet uit het oog: de grote maatschappelijke opdracht van scholen en de uitdagingen waarmee het onderwijs kampt, zoals het tekort aan leraren. Ze maakt helder waar de handelingsruimte van professionals zich bevindt. Niet alleen theoretisch onderbouwd, maar met concrete voorbeelden en handvatten om beredeneerde keuzes te maken in schoolbeleid en de inrichting van het onderwijs op je school.

“Een goed boek brengt je op andere gedachten. Dat is wat Kansengelijkheid, een kwestie van tijd van Marjolein Ploegman doet.” Magazine Didactief plaatste een mooie recensie in haar blad.

Bekijk Kansengelijkheid, een kwestie van tijd

Hoe vergroot ik de kansengelijkheid voor leerlingen in mijn basisschool? Welke invloed heeft tijd op de kansen van leerlingen? Is er voldoende (leer)tijd om alle onderwijsdoelen te behalen?

Kansengelijkheid, een kwestie van tijd helpt zowel leraren als schoolleiders met het vraagstuk van kansen(on)gelijkheid verder te doorgronden en laat je op een andere manier kijken naar hoe we ons onderwijs vormgeven. Daarnaast bevat het aanknopingspunten om op kleine en grote schaal aan de slag te gaan om de kansengelijkheid voor jouw leerlingen te vergroten. De suggesties uit dit boek zijn dan ook toe te passen in elke (reguliere) school. Op een andere manier kijken naar en omgaan met tijd kost niets, maar kan meer opleveren dan je denkt.

Over de auteur

Marjolein Ploegman is onderwijs- en organisatiekundige en actief in diverse sectoren: van het mbo/hbo tot en met het basisonderwijs. Ook is ze oprichter en voormalig directeur/bestuurder van De School in Zandvoort.

Heb je het boek al gelezen? Laat een review achter en help een ander!

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl