Skip to main content

Elk jaar ontwikkelt Uitgeverij OMJS diverse producten; van onderwijsliteratuur, educatief lesmateriaal tot handige tools. We vroegen aan onze Vrienden wat zij het ‘product van het jaar 2022’ vonden.

Alle Vrienden van OMJS (abonnees) ontvangen standaard elk nieuw ontwikkeld product. En daarmee kunnen zij als groep het best beoordelen wat het meest interessante product van 2022 is geweest. Ruim 600 Vrienden kregen deze vraag in hun mailbox. Het antwoord op deze vraag is geworden:

Tromgeroffel ….

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop
VisieKit
BEELD&BOX Gecijferdheid

Het product van het jaar 2022:

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop

Geschreven door: Anneke Noteboom, Kimberly Pijnenburg en Maaike Verschuren.
In het voorjaar van 2022 lanceerden we de zevende titel in de notendop-reeks: De kracht van rijke rekenvragen in een notendop. In deze Notendop-uitgave pleiten we voor het stellen van rijke rekenvragen om gecijferdheid in de volle breedte te stimuleren.

Het boek gaat dieper in op de vraag hoe je gecijferdheid kunt stimuleren door rijke rekenvragen te stellen. Eerst duiden we wat rijke rekenvragen zijn en welke kracht er van deze vragen uitgaat. Van daaruit bieden we je handvatten om zelf rijke rekenvragen te ontwerpen, die het actief leren van leerlingen stimuleren.

Interesse in het product?

Heb je het boek al gelezen? Laat een review achter en help een ander!

Auteur(s): Anneke Noteboom, Kimberly Pijnenburg, Maaike Verschuren
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-44-9
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk

Over de auteurs

Anneke Noteboom

Anneke Noteboom is onderwijskundige en rekenspecialist en werkt sinds 2020 als zelfstandige vanuit haar bedrijf Reken-Impuls. Daarvoor was zij vele jaren werkzaam bij Cito en SLO. Ze werkte mee aan het formuleren van de referentieniveaus rekenen en de ‘tussendoelen rekenen-wiskunde’ voor het basisonderwijs.

Kimberly Pijnenburg

Kimberly Pijnenburg is onderwijsadviseur en trainer bij Onderwijs Maak Je Samen, waar ‘rekenen’ een van haar kernthema’s is. Haar achtergrond ligt in het basisonderwijs, als leraar en rekencoördinator.

Maaike Verschuren

Maaike Verschuren is onderwijskundige en rekenspecialist. Vele jaren werkte zij bij schoolbegeleidingsdiensten om schoolteams te professionaliseren in hun reken-wiskundeonderwijs. Zij reed onder andere door Nederland met de Rekenbus en gaf landelijk workshops over effectief rekenonderwijs.

Bekijk hier de andere producten:

VisieKit

VisieKit is een prikkelend en praktisch kaartspel om samen met je collega’s uit de vakgroep of je teamleden te werken aan jullie visie op onderwijs. Doorloop verschillende fasen en denk na over de functie van jullie onderwijs, het leren van studenten of leerlingen en welke ontwerpprincipes hierbij passen. Zo formuleren jullie samen een sterke visie.

BEELD&BOX Gecijferdheid

Deze tool bevat honderd beeldkaarten, die ingezet kunnen worden om rekenen zichtbaar en betekenisvol te maken en zo te werken aan het stimuleren van gecijferdheid. Op elke beeldkaart staat een foto die associaties en gedachten oproept over rekenen in de wereld om ons heen. De kracht van deze tool ligt in het combineren van deze beelden met de omschreven denkactiviteiten. Hiermee is deze BEELD&BOX een verrijking voor het reken-wiskundeonderwijs.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl