Skip to main content

Elk jaar ontwikkelt Uitgeverij OMJS diverse producten; van onderwijsliteratuur, educatief lesmateriaal tot handige tools. We vroegen aan onze Vrienden wat zij het ‘product van het jaar 2023’ vonden.

Alle Vrienden van OMJS (abonnees) ontvangen standaard elk nieuw ontwikkeld product. En daarmee kunnen zij als groep het best beoordelen wat het meest interessante product van 2023 is geweest. Ruim 600 Vrienden kregen deze vraag in hun mailbox. Het antwoord op deze vraag is geworden:

Tromgeroffel ….

Gespreid leiderschap
Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind
Nieuw Perspectief Spel
Kansengelijkheid, een kwestie van tijd

Het product van het jaar 2023:

Gespreid leiderschap

Geschreven door: Brigit van Rossum

Een boek voor jezelf, de ander, maar vooral voor elkaar.

Inmiddels weten we prima wat er in een organisatie nodig is om het proces van gespreid leiderschap mogelijk te maken. Er wordt gewerkt aan een aantrekkelijke leerwerkplek, talenten worden gezien en doorontwikkeld en de kwaliteit wordt verbeterd via leerteams of PLG’s. Daarbij wordt er ruimte gemaakt voor anderen om leiderschap te nemen. Maar toch …

Toch verloopt het niet vanzelf. In dit boek bespreken we voor de verandering eens de lastigheden die je ongetwijfeld zult herkennen als je al een tijdje onderweg bent richting gespreid leiderschap. De weg ernaartoe verloopt namelijk niet altijd even vlekkeloos en soms lijken jullie helemaal vast te zitten. Wat kan er dan aan de hand zijn en hoe komen jullie daar weer sterker uit?

Doelgroep

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in en aan een organisatie werkt met de bedoeling een proces van gespreid leiderschap te cultiveren. Dat is dus niet alleen de formeel aangewezen leider van een organisatie, maar iedereen die leiderschap neemt en ontwikkelt.

Interesse in het product?

Heb je het boek al gelezen? Laat een review achter en help een ander!

Auteur: Brigit van Rossum
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-48-7
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2023
Druk: 1e druk
Pagina’s: 136

Bekijk hier gerelateerde producten:

Wat echt telt

‘Wat echt telt’ is een boek dat ons uitnodigt om na te denken over hoe onderwijs inclusiever en levensechter kan. Een boek dat gaat over de essentie van onderwijs, onze kaders en grenzen oprekt en ons uitdaagt om het samen nu ook echt anders te gaan doen. Zo werken we aan een hoopvol perspectief voor volgende generaties en de wereld.

Van Eiland naar WIJland

In ‘Van Eiland naar WIJland’ wordt beschreven hoe je collegiaal leren kunt organiseren, op welke wijze de ontwikkeling van leraren gestimuleerd kan worden en hoe er een professionele lerende cultuur kan ontstaan binnen de school en het bestuur. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling en de schoolontwikkeling en is gebaseerd op het principe van leren van je soort- en lotgenoten.

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl