Skip to main content

In deze podcastreeks bieden we je meer informatie rondom specifieke onderwerpen en zijn we in gesprek met experts van deze onderwerpen.

We zijn in gesprek met een expert op het gebied van tijd en kansen(on)gelijkheid.

Tijd… misschien wel het meest waardevolle dat je kunt bezitten en we hebben er allemaal te weinig van. Helemaal in het onderwijs lijken we structureel tijd te kort te komen. Onderwijstijd, werktijd, lestijd, voorbereidingstijd, tijd voor ontspanning en ga zo maar door. Hoe komt dat toch? En kunnen we door anders naar het fenomeen tijd te kijken er ook anders mee omgaan? Kunnen we tijd winnen? Kun je tijd begroten, net zoals je dit doet met geld. Kunnen we door anders om te gaan met tijd zorgen voor minder werkdruk en tegelijkertijd de kwaliteit laten groeien?

Erik Boeschoten (mede-oprichter van Onderwijs Maak Je Samen) in gesprek met Marjolein Ploegman (onderwijs- en organisatiekundige, oprichter en voormalig directeur/bestuurder van De School in Zandvoort).

 

We zijn in gesprek met een expert op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid.

In dit drieluik rondom hoogbegaafdheid is Martine Creemers (Unitleider advies & procesbegeleider en Uitgever OMJS) in gesprek met Janneke de Wolf (onderwijsadviseur bij OMJS, heeft gewerkt als leraar, als unitleider en hoogbegaafdheidsspecialist). In iedere aflevering zoeken we antwoorden bij een stelling en raken we alle facetten rondom hoogbegaafdheid.

 

We zijn in gesprek met experts op het gebied van taal-/leesonderwijs.

Leesonderwijs … 24% van de 15-jarigen zou de middelbare school laaggeletterd of misschien zelfs als functioneel analfabeet verlaten. Er is dus iets aan de hand als het gaat om ons leesonderwijs. OMJS telt vier taal/leesexperts, Alette Schoenmakers, Barbara van der Linden, Ilse Meelker en Janneke de Wolf. Om dieper in te gaan op het leesonderwijs is Job Christians in gesprek met twee van onze vier adviseurs en taal/leesexperts Barbara van der Linden en Ilse Meelker.

Beluister de podcastafleveringen via je favoriete podcastapp:

1 – Tijd! [spotify] [apple] [google]
2 – Tijd en werkdruk – [spotify] [apple] [google]
3 – Tijd en kansengelijkheid – [spotify] [apple] [google]
4 – Hoogbegaafdheid 1/3 – [spotify] [apple] [google]
5 – Hoogbegaafdheid 2/3 – [spotify] [apple] [google]
6 – Leesonderwijs – [spotify] [apple] [google]
7 – Hoogbegaafdheid 3/3 – [spotify] [apple] [google]
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl