Skip to main content

Verrijk je onderwijs

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Vernieuwenderwijs met de nieuwe uitgave ‘Verrijk je onderwijs’. Het is de vertaling van het boek ‘Upgrade your teaching’ van auteurs Jay McTighe en Judy Willis, M.D.

Op welke manier kun je kennis over het brein gebruiken om een krachtig curriculum te ontwerpen? Hoe zorg je er middels de leerdoelen, toetsing en leeractiviteiten voor dat leerlingen en studenten komen tot diep leren?

Verrijk je onderwijs – leren door ontwerp met neurowetenschappen combineert de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen met het principe Leren door Ontwerp (LdO) – een praktisch framework dat ten grondslag ligt aan het ontwerpen van een curriculum volgens backward design (achterwaarts ontwerp) en dat in Nederland door honderden scholen en opleidingen wordt gebruikt.

In dit boek worden wetenschappelijke en onderwijskundige inzichten vertaald naar de praktijk, zodat je je kennis verrijkt én die kennis kunt inzetten om het curriculum binnen je school of opleiding te versterken.

Doelgroep

Dit boek is geschreven in de context van het voortgezet onderwijs, maar de inzichten zijn net zo toepasbaar – en worden ook ruim toegepast – in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo).

Opbouw

Het boek is opgebouwd uit zeven hoofdstukken. Elk hoofdstuk sluit af met ‘inzichten’ en ‘vragen en antwoorden’. Bekijk hier alvast de inhoudsopgave.

Het oorspronkelijke boek is geschreven door pedagoog Jay McTighe, een van de grondleggers van backward design, en Judy Willis, een bekend neurowetenschapper. Het is vertaald naar de context van het Nederlandse onderwijs door Michiel Lucassen en Wessel Peeters van Vernieuwenderwijs.

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Eerder ontwikkelden we in samenwerking met elkaar ook de CurriculumKitCurriculumKit HO en Curriculumontwerp in een notendop en de VisieKit.

CurriculumKit

CurriculumKit is een leuk en praktisch kaartspel om samen met je vakgroep of team een deel van het curriculum te (her)ontwerpen. Deze versie is gericht op het primair onderwijs.

CurriculumKit HO

CurriculumKit HO is een leuk en praktisch kaartspel om samen met je team of opleiding een deel van het curriculum te (her)ontwerpen. Deze versie is gericht op het hoger onderwijs.

Curriculumontwerp in een notendop

In het boek Curriculumontwerp in een notendop gaan we aan de hand van onderwijskundige literatuur en praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpen van een krachtig curriculum.

VisieKit

VisieKit is een prikkelend en praktisch kaartspel om samen met je collega’s uit de vakgroep of je teamleden te werken aan jullie visie op onderwijs. De VisieKit is een toolkit om jullie als team te helpen met het scherp krijgen van jullie visie op onderwijs en leren en op de ontwerpprincipes die daarbij passen.

Product- en bestelinformatie:

Auteur(s): Jay McTighe & Judy Willis M.D.
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS i.s.m. Vernieuwenderwijs
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-45-6
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 180

Meer over deze uitgave:

Podcast ‘De overhoring’.

In deze podcastreeks gaan we in gesprek met de auteurs van onze uitgaven. Beluister de podcastafleveringen via je favoriete podcastapp.

Verrijk je onderwijs [spotify] [apple] [google] [product]

Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl