Skip to main content

BEELD&BOX Gecijferdheid

Maak rekenen zichtbaar en betekenisvol!

D eze tool bevat honderd beeldkaarten, die ingezet kunnen worden om rekenen zichtbaar en betekenisvol te maken en zo te werken aan het stimuleren van gecijferdheid. Op elke beeldkaart staat een foto die associaties en gedachten oproept over rekenen in de wereld om ons heen. De kracht van deze tool ligt in het combineren van deze beelden met de omschreven denkactiviteiten. Hiermee is deze BEELD&BOX een verrijking voor het reken-wiskundeonderwijs.

Werken met de beeldkaarten is aan te bevelen voor iedereen die interactie rondom betekenisvol rekenen belangrijk vindt en die zo wil investeren in wiskundige denkactiviteiten en functionele gecijferdheid.

Op elke beeldkaart staat een foto uit de wereld om ons heen. Met behulp van denkactiviteiten kan deze foto associaties en gedachten oproepen over reken-wiskunde in het dagelijks leven. De kracht van deze tool ligt in de vele toepassingsmogelijkheden.

Je kunt de kaarten vrij gebruiken en inzetten in tal van rekenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan rekengesprekken voeren, associëren rondom rekensituaties en doelen en vanuit doelen op zoek gaan naar beelden.

Auteurs

Dit product is ontwikkeld door Ine van de Sluis, Kimberly Pijnenburg en Jenneken van der Mark

Product & bestelinformatie:

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 6090914923964
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 100 beeldkaarten + handleiding
Close Menu

Onderwijs Maak Je Samen

Steenovenweg 50
5708HN Helmond

T: +31(0)492881157
E: info@onderwijsmaakjesamen.nl