Feestelijk momentje…
Bizie de beweger en Veertig vragen voor verrijking PO
Aan het eind van het jaar werd hard gewerkt om nog twee producten te lanceren. En bij een lancering hoort ook een feestelijke overhandiging:
Aan ontwikkelaars Suzan Valkenburg en Fannie van Schaijk werd officieel Veertig vragen voor verrijking PO overhandigd tijdens een teamdag van OMJS waar zij presenteerden hoe hun reis van de totstandkoming is geweest.
‘Veertig vragen voor verrijking PO’ biedt uitdagende vragen vanuit allerlei verschillende vakgebieden en prikkelen de interesse van kinderen van groep 4 t/m 8. Zowel de taxonomie van Bloom als DenkBeelden zijn als bron gebruikt in de ontwikkeling van dit product om effectieve denkprocessen bij leerlingen te kunnen versterken en structuur te geven in de informatie die leerlingen moeten onthouden.
Heb je Veertig vragen voor verrijking toegepast? Laat een review achter en help een ander!
Ook interessant:
Veertig vragen voor verrijking VO
Veertig vragen voor verrijking VO biedt je veertig voorbeelden van leervragen die de leerlingen uitdaging bieden, gebaseerd op het hogere-orde-denken volgens de taxonomie van Bloom. Op elk kaartje staat een concrete leervraag in de context van een van de vele vakgebieden in het voortgezet onderwijs. Samen dekken de leervragen het brede scala aan vakgebieden in de school. Elk kaartje biedt ook ideeën en mogelijkheden tot aanpassing en verdieping. Daarnaast is helder weergegeven binnen welke categorie van hogere-orde-denken de leervraag valt.
Deze veertig kaartjes bieden jou en je collega’s houvast en inspiratie in uitdagend onderwijs voor jullie leerlingen.
Afgelopen week mochten we dan ook Bizie de beweger overhandigen aan ontwikkelaars Nicole Rozenberg en Heidie van Remortele. Heb jij Bizie al op school?
Je kunt Bizie inzetten bij alle onderwerpen die je in je klas behandelt. De leerlingen gaan met behulp van de Biziekaarten op een actieve manier met de leerinhoud of leerdoel aan de slag. Daarvoor staat telkens een prikkelende suggesties op elke kaart! De opdrachten op de kaarten zijn geschikt voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar en kunnen gemakkelijk worden aangepast naar een ander niveau of een andere inhoud.
Heb je Bizie de beweger al toegepast? Laat een review achter en help een ander!
Ook interessant:
Boekie de boekenverslinder
De ideeën van Boekie, oftewel de opdrachtkaarten, geven leerlingen van groep 3-8 de kans om boeken en teksten op verschillende manieren te bekijken, hun fantasie erop los te laten, hun eigen kijk op het boek te presenteren en hierover in gesprek te gaan met anderen. Ze ervaren zo dat een verhaal niet afgelopen hoeft te zijn als het boek uit is, vormen een eigen mening over het boek en ontdekken dat anderen deze mening niet altijd delen! Het presenteren van de opdrachten – denk bijvoorbeeld aan het tentoonstellen van de resultaten in een leeshoek of het presenteren in een boekenkring – kan andere leerlingen nieuwsgierig maken naar het boek. Zo zorgen de leerlingen voor hun eigen boekpromotie!
De ideeën van Boekie junior, oftewel de 20 opdrachtkaarten, geven jonge kinderen die op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of in groep 1-2 (of 3) zitten, de kans om boeken op verschillende manieren te bekijken, hun fantasie erop los te laten, het verhaal te doorleven, hun eigen kijk op het boek te presenteren en hierover in gesprek te gaan met anderen. Ze ervaren dat een verhaal niet afgelopen hoeft te zijn als het boek uit is, vormen een eigen mening over het boek en ontdekken dat anderen deze mening niet altijd delen! Door samen aan de slag te gaan met een boek of een verhaal, wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld.Boekie junior stimuleert de totale taalvaardigheid van kinderen door in de opdrachten bewust de verschillende taal- en leesdomeinen te integreren.
Door de Noziekaarten in te zetten ontwikkelen leerlingen van groep 5 t/m 8 waardevolle onderzoeks- en ontwerpvaardigheden. Ze krijgen de kans om zich te ontwikkelen tot creatieve denkers en probleemoplossers. Dat is precies wat de wereld van morgen nodig heeft.
Je kunt Nozie inzetten bij alle onderwerpen die je in je klas behandelt. De leerlingen gaan met behulp van de Noziekaarten op een nieuwsgierige manier met dat onderwerp aan de slag. En ja, dat kan dus ook met reken- of taalonderwerpen. Daarvoor staan zelfs suggesties op elke kaart!